(EFE/Redacció) La Puig Copa Amèrica Femenina ja ho té tot a punt per posar-se en marxa aquest dissabte. Per primera vegada a la història dels 173 anys de la Copa Amèrica se’n disputarà una edició femenina. Hi participen 12 equips dividits en dos grups. Dissabte competiran les sis embarcacions del grup A i diumenge ho faran els sis vaixells convidats per l’organització, entre els quals l’espanyol Sail Team BCN femení.
La competició es disputarà fins al 13 d’octubre amb la final en format match race (vaixell contra vaixell) entre els dos primers classificats.
Grup A
- Emirates Team New Zealand, neozelandès
- Ineos Britannia, anglès
- Luna Rossa, italià
- Alinghi, suís
- American Magic, nord-americà
- Orient Express – Team France, francès
Grup B
- Sail Team BCN, espanyol
- Artemis, suec
- Concord-Team, canadenc
- Team Germany, alemany
- Australia Team, australià
- Dutch Team, holandès
Un cartell de luxe
Ni als Jocs Olímpics ni als Mundials de vela s’ha reunit mai un elenc com el que estarà a Barcelona, ja que, entre les 72 competidores, hi ha vuit campiones olímpiques i 14 medallistes olímpiques i un total de 38 regatistes olímpiques, que a més sumen 51 títols mundials de diferents classes.
El Sail Team BCN espanyol té una plantilla competitiva i la motivació de competir a casa. La marxa de la campiona i medallista olímpica Támara Echegoyen ha obligat a col·locar l’olímpica i tricampiona mundial Silvia Mas i la jove de 20 anys i doble campiona del món de la classe 420 Neus Ballester com a timoneres.
Amb elles hi haurà l’olímpica a Rio de Janeiro i París 2024 Paula Barceló, la també olímpica Nicole Van der Velden i María Cantero. L’olímpica espanyola Mónica Azón i el portuguès Luis Brito són els entrenadors.
L’Emirates Team New Zealand és el gran favorit i el seu gran rival hauria de ser l’Athena Pathway (Ineos Britannia) anglès. Les altres embarcacions que poden plantar cara i optar al triomf final són l’Alinghi Red Bull Racing suís i el Luna Rossa italià.
Sistema de competició
El sistema de competició consta d’una fase prèvia amb vuit mànegues per a cada grup en regates de flota (tots contra tots) i els tres primers de cada grup passen a una sèrie final de quatre mànegues.
Els dos primers classificats disputaran la final el 13 d’octubre en una mànega única a match race (vaixell contra vaixell).