El Trofeu Vila de Gràcia és sempre un esdeveniment molt especial pel club gracienc i pels escapulats. Enguany, la 27a edició, n’ha tingut una de freda i una de calenta per a l’Europa. Per una banda, l’equip masculí ha alçat el trofeu després de guanyar 4-2 a l’Hospitalet. Però, per l’altra, l’equip femení no ha pogut superar l’Atlètic Balears en la tanda de penals després d’un 2-2. També ha estat un Trofeu Vila de Gràcia 2024 marcat per la pluja, que ha impedit que es pogués dur a terme la presentació de l’equip masculí.

Els d’Aday Benítez capgiren el marcador i s’emporten la victòria davant l’Hospitalet

L’equip d’Aday Benítez ha sortit al terreny de joc amb les idees clares. En els primers minuts, ha tingut dues ocasions molt clares, que no ha sabut materialitzar. Al minut 22, la sorpresa ha estat el gol de Sergio Ayala des del mig del camp, amb què han avançat l’Hospitalet en el marcador. Els escapulats s’han vist obligats a capgirar la situació. Just abans del descans, Vardy ha fet el gol de l’empat.

A la segona part, Aday Benítez ha fet diversos canvis, un d’ells ha significat l’entrada al terreny de joc d’Alex Pla. En una de les primeres pilotes que tocava, al minut 17 del segon temps, Pla ha signat la remuntada amb una rematada a la frontal de l’àrea. A partir d’aquí, l’Europa, al costat de l’afició, s’ha fet gran i al 25′ Pimentel ha marcat el 3-1. Quan només quedaven set minuts per al final del partit, Jordi Cano, des del punt de penal, ha anotat el quart. Però l’Hospitalet encara hi ha volgut dir la seva i ha escurçat les distàncies amb un gol de Sanku a porteria buida. 4-2 i nova victòria escapulada a la pretemporada.

L’equip de Nany Haces lluita fins al final, però no aconsegueix superar l’Atlètic Balears

Les escapulades han tingut uns primers minuts bons i una arribada claríssima: un xut potent de la capitana, Pili Porta, que ha hagut d’aturar Sandra. El domini de l’Europa, però, no ha durat gaire. Al minut 15, l’Atlètic Balears ha fet efectiva la seva primera arribada i Karla ha fet el 0-1 després d’una assistència de Gabi. Des d’aquell moment, la pressió alta del conjunt balear ha estat molt intensa i, tot i que Pili Porta demanava calma a l’equip, les de Nany Haces no han pogut capgirar la situació. Deu minuts abans del descans, l’Atlètic Balears ha fet el segon amb un gran xut de Ruth de falta directa.

Després del descans, l’Europa ha sortit amb tot i, al minut 15 de la segona part, la capitana Pili Porta ha retallat distàncies en el marcador amb una gran rematada de cap. Deu minuts abans del final, Ibra ha aprofitat un rebuig i ha enviat la pilota primer al pal i després al fons de la xarxa per aconseguir l’empat. Tot s’ha decidit als penals, al millor de tres llançaments. Les de Nany Haces, però, han fallat els dos primers i l’Atlètic Balears, en canvi, els ha encertat. A l’equip femení escapulat se li escapava així el Trofeu Vila de Gràcia en una pretemporada en què encara no han aconseguit cap victòria.