L’Europa ha perdut a casa (1-2) davant la Reial Societat B en un partit en què la primera i la segona part no han tingut res a veure. Natàlia Fernández ha avançat les escapulades, però dos gols de Carlota han donat el triomf a les basques.

De menys a més, i el gol de premi per a l’Europa

Tot i els deu punts de diferència, el partit ha començat amb una Reial Societat valenta, que ha anat a buscar el gol. Durant els primers vint minuts, les basques han dominat la possessió de la pilota, però no han inquietat en excés la porteria escapulada. Alguna centrada lateral ha fet intervenir Alba, però cap xut entre pals. A l’equador de la primera meitat, Natàlia ha estat a punt de pispar-li la pilota dels peus a la portera “txuri-urdin“, i aquí s’ha produït un canvi de tendència: l’Europa ha començat a fer mèrits de cara a porteria. Sarita l’ha tingut, en rematar massa fluix una bona centrada de Naiara, incorporada per moments en atac.

Qui s’ha acostat al Nou Sardenya ha pogut gaudir d’un dels gols de la temporada, obra de Natàlia. Després de centrar un córner, que ha quedat curt, ella mateixa ha enganxat el rebuig i, des de la frontal, l’ha col·locat a l’escaire amb una rosca imparable. 10 minuts pel descans, i l’Europa ja guanyava 1 a 0. Abans de marxar a vestidors, Egiguren hauria pogut empatar, però el seu xut ha sortit molt centrat, sense problemes per a Alba. Descans, amb victòria de l’Europa per la mínima.

Segona part per oblidar

Només saltar al terreny de joc, Natàlia ha aprofitat l’espai a l’esquena de la defensa i ha donat el gol fet a Pixu, que ha entrat per Neus al descans. Només havia de superar la portera, que ha aturat la rematada providencialment. I com se sol dir en futbol: del 2 a 0, a l’1 a 1. La Reial ha aprofitat un moment d’indecisió dins l’àrea europeista, i Carlota Chacón ha fet l’empat. Amb el marcador estrenat per cada equip, el partit s’ha obert. Alba ha tret el segon de la Reial, amb una bona parada responent a un xut creuat d’Intza. Intza, insistent, ho ha tornat a provar des de la frontal. Aquest cop el xut ha marxat llepant el pal. I tant va el càntir a la font… que la Reial ha fet el segon. A un quart d’hora pel final i, de nou, Carlota Chacón. L’1 a 2 ha arribat en forma de golàs, amb un xut des de fora l’àrea imparable per Alba.

El Nou Sardenya ha entès que calia reaccionar, i ha empès l’equip. A la gespa, més ganes que no pas encert. Alba ha tret el tercer amb l’equip bolcat en atac. La Reial, que només havia sumat cinc punts, guanya el Nou Sardenya i deixa l’equip de Nany Haces sense puntuar per primer cop aquesta temporada. Primera derrota de l’Europa, després d’un inici espectacular.