Josep Maria Durán, el conseller delegat de l’Espanyol és realista, optimista i ambiciós. Tres adjectius que casen perfectament en el que vol ser el club un cop a ha recuperat el lloc que li tocava a la primera divisió
Multiplicar el valor de la plantilla
Al programa “Tu diràs” de RAC 1, Duran explica que estan fent un projecte perquè el valor de la plantilla del primer equip sigui de 300 milions d’euros d’aquí a tres anys. Ara no arriba als 100 però es marquen multiplicar-la per més de tres seguint el patró d’altres clubs de la Lliga que han crescut exponencialment en la darrera dècada i mitja.
L’At.Madrid, el Sevilla i el Vila-real, els exemples a seguir
Lluny dels pressupostos que maneguen el Barça i el Reial Madrid, hi ha tres clubs que són els mirall en el qual vol reflectir-se l’Espanyol. Són l’Atlètic de Madrid, el Sevilla i el Vila-Real, clubs que en 15 anys han crescut esportiva i econòmicament . Els matalassers amb dues lligues guanyades i optant a guanyat la Lliga de campions, el Sevilla com el Rei de la Lliga Europa i jugant la Champions, i el Vila-Real com a actual campió de l’antiga Copa de la UEFA.
Enguany toca permanència
Al cap d’un any a l’infern de la Segona A, l’Espanyol ha tornat a la divisió que li pertoca per història i on ha jugat 86 de les 91 edicions disputades. El conseller delegat va pas a pas i es marca la permanència com a objectiu principal per aquest any. “Si la tinc aconseguida al Nadal, ja pensaré en altres objectius”, diu Josep Maria Durán.
Vicente Moreno, el projecte i la paella valenciana
La junta directiva i la plantilla estan molts satisfets amb la feina de Vicente Moreno. Per a Duran “Vicente Moreno és l’entrenador que volem i l’ideal per encapçalar el projecte a mig i llarg termini”. L’entrenador sap que els resultats seran els que manaran però de moment es mostra “encantat a l’Espanyol. Vaig lluitar molt per venir fa dos estius i no m’empanedeixo gens d’haver-ho fet” sentencia el tècnic, que ha passat uns dies a Massanassa, el seu poble “on he tornat a menjar la millor paella, l’autèntica valenciana”.