El primer partit de l’Espanyol en la reestrena a Primera Divisió no ha estat de bon gust per als blanc-i-blaus. Els de Manolo González s’han vist superats pel Valladolid per la mínima (1-0), després d’un gol matiner de Raúl Moro. Els cinc nous fitxatges convocats per a la primera jornada —Carlos Romero, Álvaro Tejero, Alejo Véliz, Alex Král i Irvin Cardona— han debutat amb la samarreta blanc-i-blava en un amarg retorn a Primera.

El Valladolid no perdona davant un Espanyol incòmode

Els primers minuts de Manolo González com a entrenador blanc-i-blau a Primera Divisió no han estat tranquils. Des de la banqueta, el tècnic ha observat un Valladolid molt actiu en atac, que ha fet sentir incòmode l’Espanyol. Al minut 13, els locals ja han estat a punt de marcar el primer. Alejo Véliz ha hagut de treure la pilota, pràcticament de dins la porteria, després d’una rematada de cap de Comert. Les arribades del Valladolid s’han multiplicat i, al minut 22, Raúl Moro ha avançat als seus després d’un xut que ha tocat Sergi Gómez. L’Espanyol ha guanyat alguns metres sobre el terreny de joc amb Pol Lozano, que dirigia el joc des del mig del camp, però ha continuat sense generar perill. Abans de marxar al descans, l’equip de Pezzolano ha estat a punt de fer el segon amb una rematada de cap d’Amath que ha tocat el travesser.

Els de Manolo González reaccionen, però arriben tard

A l’onze titular ja hi apareixien tres de les noves incorporacions: Carlos Romero, Álvaro Tejero i Alejo Véliz. A l’inici de la segona part, Manolo González també ha fet debutar els altres dos fitxatges convocats: Alex Král i Irvin Cardona. L’Espanyol feia moviments amb la intenció de trobar solucions sobre el terreny de joc, i amb encert. Els blanc-i-blaus han aconseguit créixer i tenir més la pilota, i el partit ha viscut uns minuts bojos amb jugades d’àrea a àrea. En una d’aquestes accions, a la mitja hora d’aquest segon temps, l’Espanyol ha tingut una de les ocasions més clares: un xut potent de Cardona, des de la frontal, que ha sortit fregant el pal. Pocs minuts més tard, Puado ha tingut a prop l’empat després d’una rematada creuada que ha acabat sortint. Però els de Manolo González s’han despertat massa tard i, tot i intentar-ho, finalment no han pogut endur-se cap punt de la seva visita al José Zorrilla.