@RCDEspanyol

L’Espanyol ha guanyat el Cartagena per 3 a 0. Els blanc-i-blaus, tot i guanyar, han acabat quarts i es trobaran amb el cinquè classificat, el Real Sporting, als play-off d’ascens a Primera Divisió. L’enfrontament d’anada contra els de Gijón serà el diumenge 9 de juny 21:00 h. D’altra banda, el Cartagena, sense possibilitat de descens ni ascens, manté la permanència a segona divisió un any més.

Potència en atac sense èxit a la primera part

L’espanyol porta 9 empats en els últims 13 partits disputats. Moltes ganes i ocasions en atac per als de Manolo González però, més quantitat que no qualitat. Martin Braithwaite ho ha intentat al 10 d’una xilena que ha acabat parant Lizoain. Ortuño ha estat l’únic atac que ha tingut el Cartagena. El murcià ha trobat molt bé la banda i ha provocat tres ocasions claríssimes que s’han trobat amb una defensa perica molt desconnectada, a banda de Cabrera i Calero, que sempre estan al lloc. L’oportunitat de gol per als de Julián Calero podria haver estat en un possible penal per una falta de Joan Garcia a Ortuño que ha quedat en res per un fora de joc. El marcador ha quedat 0 a 0 en arribar al descans.

Golejada perica

La qualitat ha arribat a la segona part. Amb una centrada de Salvi Sánchez, Puado ha estrenat el marcador. Al 55 ha fet el gol i al 59 ho ha tornat a intentar amb una passada de Nico Melamed. El Cartagena ha respost amb Ivan Calero que ha fet una rematada que no ha entrat per centímetres i Diego Moreno també ha triat amb un xut molt perillós al 68 que ha anat al travesser. Braithwaite, pitxitxi de la lliga hypermotion amb 23 gols, ha fet el segon al 82 amb una passada que ha perdut Alarcón. Melamed ha fet el 3 a 0 al 91 després d’una passada espectacular de Puado i, de nou, Braithwaite, ha volgut tancat el matx amb el quart al 96, però ha estat anul·lat per fora de joc. El partit ha finalitzat 3 a 0 per als pericos.

L’Sporting serà el rivals de play-off dels blanc-i-blaus

Després d’aquesta última jornada ja es coneixen els equips que disputaran els play-offs d’ascens a Primera Divisió. El Leganés i el Reial Valladolid han aconseguit l’ascens directe i els següents en optar per una plaça a la màxima lliga estatal són: l’Eibar (tercer classificat), l‘Espanyol (quart classificat), el Real Sporting (cinquè classificat) i el Real Oviedo (sisè classificat). L’esquema de joc diu que el tercer es trobarà amb el sisè classificat (Eibar contra Reial Oviedo) i el quart amb el cinquè (Espanyol – Real Sporting).

L’enfrontament d’anada dels pericos serà el diumenge 9 de juny a les 21:00 h i el partit de tornada el dijous 13 a les 21:00 h també. En cas que els de Manolo González arribessin a la final, es jugarien l’ascens el diumenge 16 a les 18:30 h (anada) i el diumenge 23 a les 18:30 h (tornada).