Salma Paralluelo, l'artífex de la victòria d'Espanya
@SEFutbolFem

La selecció espanyola de Montse Tomé ha derrotat a la tanda de penals Colòmbia (4-2) després d’igualar “in extremis” un partit (2-2) que ha tingut pràcticament perdut fins al temps afegit i es classifica per a les semifinals dels Jocs Olímpics de París. Set jugadores del Barça han format part de l’onze inicial d’Espanya, en què ha brillat per sobre les altres Salma Paralluelo, autora de dues assistències clau per capgirar el partit. Irene Paredes ha igualat el partit per enviar-lo a la pròrroga i Cata Coll ha estat providencial a la tanda de penals.

Espanya s’ha vist sorpresa a la primera part

La selecció espanyola ha entrat al terreny de joc sent la dominadora del partit amb un parell d’aproximacions i una gran ocasió de Salma Paralluelo, que ha fet intervenir amb una bona aturada la portera colombiana al minut 7. La selecció sud-americana s’ha refet del bon inici espanyol i a través del seu domini físic, les jugadores cafeteres han començat a agafar bones sensacions fins a obrir la llauna al minut 12 amb un gol de Mayra Ramírez, la davantera del Chelsea, al contraatac.

La jugada ha creat polèmica, ja que Espanya ha reclamat una falta en l’acció prèvia del gol sobre Alexia Putellas en què no ha intervingut el VAR. Colòmbia ha continuat fent mal a la selecció espanyola trenant jugades de molta verticalitat a l’espai sense obtenir una recompensa més gran, i la primera part s’ha acabat amb 0-1 al marcador.

Salma Paralluelo i Irene Paredes, protagonistes de la remuntada

Espanya ha sortit decidida a la segona part a capgirar el resultat. Després de dues bones aproximacions d’Aitana Bonmatí, que feien preveure un canvi de guió al partit, Colòmbia ha tornat a castigar la defensa espanyola al contraatac posant el 0-2 al marcador amb una bona definició dintre de l’àrea de Leicy Santos, al minut 52.

La selecció espanyola s’ha abocat en l’atac per escurçar distàncies i, al minut 79, Jennifer Hermoso, que havia entrat al terreny de joc per Alexia Putellas, ha enviat la pilota dintre la xarxa de la porteria colombiana després d’una devolució al primer toc de Salma Paralluelo. Quan tot estava vist per sentència, la mateixa Salma, al minut 90+7, s’ha inventat una gran jugada individual per la banda esquerra i ha centrat una pilota que ha connectat Irene Paredes per empatar el partit (2-2) i enviar-lo a la pròrroga.

Els penals han acabat de culminar la remuntada d’Espanya

Espanya ha continuat amb la mateixa dinàmica de partit a la pròrroga i ha dominat el joc sense obtenir la recompensa del gol, fet que ha portat a la loteria dels penals. Cata Coll, que ha pogut jugar amb una màscara a la cara després de patir una fractura nasal davant del Brasil, ha aturat el primer llançament de les colombianes i ha marcat el camí de la victòria per a les espanyoles. Salma Paralluelo ha marcat el seu xut dels 11 metres, fet que ha culminat una gran actuació personal, i Aitana Bonmatí ha marcat el definitiu gol del triomf. Espanya espera rival a les semifinals, que sortirà de l’enfrontament entre França i el Brasil.