Espanya medalla d'or waterpolo femení JJOO París 2024
@COE_es

Espanya ha obtingut la recompensa per la bona feina i s’ha endut la medalla d’or contra Austràlia en la final olímpica, per un resultat de 9 a 11. És el cinquè or olímpic de la delegació espanyola i la 16a medalla en el global dels jocs olímpics de París.

Les de Miki Oca han completat un partit molt seriós i gairebé sempre han manat al marcador, i han aconseguit el somni de guanyar la medalla d’or en la tercera final en què participava de les darreres quatre edicions dels jocs olímpics: a Tòquio 2021 i a Londres 2012 (la seva primera participació en uns jocs olímpics) van fer medalla de plata. Una rúbrica fantàstica per a un equip que no ha perdut cap partit en aquests Jocs Olímpics de París 2024. La nedadora del CN Sant Andreu Martina Terré amb les seves aturades i les jugadores Bea Ortiz i Maica García, amb quatre i tres gols respectivament, les més destacades de la final.

Espanya i Austràlia, dos equips igualadíssims durant els dos primers quarts

Espanya ha aconseguit la possessió tot i avançar-se el conjunt australià. La resposta del conjunt espanyol no s’ha fet esperar i ha remuntat el gol inicial de les “aussies” amb dues dianes, la segona de penal, transformada per Elena Ruiz. Martina Terré ha fet un parell d’aturades de mèrit. Les australianes han empatat a dos just abans del primer quart.

El segon quart ha servit per avançar de nou les espanyoles amb un gol de Maica García i deixar Austràlia amb un parcial de zero gols en aquests minuts fins al descans. El partit queda obert amb un provisional 3 a 2 per a Espanya, victòria per la mínima.

Els gols de Bea Ortiz posen per davant Espanya

L’inici del tercer quart ha començat molt bé per als interessos espanyols. Bea Ortiz ha necessitat només dos minuts per anotar dos gols i ampliar la diferència. Anni Espar, de penal, ha anotat el 4 a 7 al marcador. Les australianes, després del parcial demolidor, han reduït la diferència fins al 5 a 7 al final del tercer quart.

Les de Miki Oca, molt segures en atac com en defensa, han aguantat el resultat amb una diferència d’entre dos i tres gols per sobre i s’han acabat imposant a Austràlia amb un marcador de 9 a 11. El waterpolo femení al nivell més alt després d’una temporada difícil, plena de cites importants com la plata aconseguida a l’Europeu d’Eindhoven del gener i el bronze al Mundial de Doha, a Qatar, del febrer.