@SEFutbol

La final de futbol masculí dels Jocs Olímpics ha tingut un clar protagonista, Fermín López. El blaugrana ha estat espectacular durant tot el torneig i, avui, ha tornat a ser determinant per la selecció espanyola. El blaugrana ha marcat dos gols que han estat vitals i s’ha ratificat com la brúixola de la selecció espanyola en atac, i qui també ha destacat en la final han estat els culers Pau Cubarsí i Eric García, que han format una parella de centrals molt sòlida.

L’enfrontament ha estat trepidant fins a l’últim moment i no ha sigut fins al temps afegit de la pròrroga que Espanya ha fet el 3 a 5 definitiu. La selecció espanyola no guanyava l’or en futbol des dels Jocs Olímpics de Barcelona l’any 1992 i amb aquest triomf, ja suma dues medalles daurades.

Primera part trepidant

La primera meitat del partit no ha tingut ni un moment de treva i ha estat emocionant en tot moment. Els francesos no podien imaginar-se un inici millor, i és que els de Thierry Henry s’han avançat al minut 11 amb un gol d’Enzo Millot. El Parc dels Prínceps era ple de gom a gom i, la gran majoria dels aficionats eren gals, però tot i anar perdent i jugant de visitant, la selecció espanyola no s’ha atemorit i, el gol de l’empat no ha tardat en arribar. Fermín López, que ja havia estat el jugador més determinant d’Espanya en les fases anteriors, ha tornat a agafar les regnes de l’equip i ha posat les taules al marcador al minut 18 i, només set minuts més tard, el blaugrana ha marcat el gol de la remuntada després de caçar un rebot a dins de l’àrea. França ha quedat tocada i els de Santi Denia han sabut aprofitar-se’n. Només tres minuts més tard del gol de Fermín, al 28, Álex Baena ha marcat l’1 a 3 amb un xut de falta espectacular. El marcador no s’ha mogut més tot i que França i Espanya han disposat d’ocasions per canviar el resultat.

França força la pròrroga in extremis

La selecció francesa era conscient del resultat i sabia que havia de jugar un futbol ofensiu per poder remuntar el partit. Els gals han estat elèctrics a la represa i han buscat la porteria contrària en tot moment i, finalment, han trobat la seva recompensa. Akliouche ha posat el 2 a 3 al marcador al minut 79, i ja al temps afegit, l’àrbitre ha xiulat penal en contra d’Espanya i Mateta, s’ha encarregat de transformar-lo des dels onze metres i forçar la pròrroga.

Una prórroga de color daurat

Tot i el gerro d’aigua freda que ha suposat el tercer gol dels francesos, Espanya s’ha refet a la pròrroga i ha tret el caràcter dels campions. Al minut 100Sergio Camello ha tornat a posar a la selecció espanyola per davant al marcador i el resultat era de 3 a 4. Els minuts estaven comptats i França ha buscat a la desesperada el gol que pogués forçar la tanda de penals, però no ha tingut la bona sort de la mitja part. Ja al temps afegit, quan els gals tenien tot l’equip a camp contrari, Sergio Camello, altra vegada, ha estat el més murri de tots i ha aprofitat un contraatac per marcar el 3 a 5 definitiu i sentenciar l’enfrontament.

Una final llarga, plena de fatiga i de patiment, però amb un final de somni per la selecció espanyola, que rebrà la medalla d’or.