Era difícil, molt difícil, però la selecció espanyola va fer creure en el miracle durant la primera part. En els dos primers quarts el partit es va mantenir igualat. La selecció dels Estats Units, gran favorita al títol, sempre van manar en el marcador, però el combinat estatal no va afluixar en cap moment. Intenses en defensa i encertades en atac a la mitja part, el marcador era de 5 a 3 favorable a les nord-americanes.
L’inici del tercer quart va marcar la resta del partit i la final. Un parcial de 4 a 0 a favor dels Estats Units ho va decidir tot. Les nord-americanes van estar molt efectives amb la jugadora de més i no van donar opció a les espanyoles. Així la final va quedar sentenciada abans de l’últim quart.
La selecció espanyola, campiona del món el 2013 a Barcelona, es penja ara la medalla de plata als Mundials de Budapest, com ho va fer als Jocs Olímpics de 2012 i als europeus de 2014.