El millor equip femení de futbol sala de Barcelona, el CFS Eixample, no té un pavelló on entrenar-se. Sembla impossible, però és la dura realitat dels últims set anys per a aquest club de l’Eixample, que ni tan sols pot jugar els partits de local al seu barri. Les jugadores han acaronat l’elit del futbol sala espanyol, però continuen veient-se obligades a entrenar-se en pistes a l’aire lliure i sense parquet.

Després de denunciar la situació en un fil a Twitter, betevé ha pogut parlar amb el president del CFS Eixample, Adrià Muixí, i amb Pep Antoni Roig, autor del tuit viral i encarregat de les gestions del club amb l’Ajuntament de Barcelona. Tots dos han relatat la frustració que viuen davant la negativa de les autoritats municipals a facilitar unes instal·lacions en condicions per al primer equip femení de l’entitat.

Sense pavelló a Barcelona per al CFS Eixample

“Fa set anys que el CFS Eixample busca pavelló a Barcelona on entrenar-se i fa set anys que no el troba”, explica Pep Antoni Roig, que durant tres temporades va ser l’entrenador del sènior A femení i enguany ha dirigit el primer equip masculí. En les últimes setmanes, pensant ja en el curs vinent, Pep Antoni Roig ha liderat la cerca d’una instal·lació digna per al CFS Eixample, que de moment ha fracassat: “He contactat amb gairebé 20 pavellons públics i privats i tots ens diuen que no hi ha lloc“. Un agreujant, segons explica Pep Antoni Roig, és que “en molts casos hi ha equips masculins de Tercera Catalana —l’última categoria del futbol sala català— que sí que gaudeixen d’un pavelló on entrenar-se, mentre el CFS Eixample no pot tenir pavelló”.

Adrià Muixí, president del CFS Eixample, explica que “la situació comença a ser insostenible”. De fet, el president destaca la dimensió que en els darrers anys ha adquirit el club en els àmbits català i estatal: “Estem en una línia en què en els darrers cinc o 10 anys, pel que fa a base, som un dels cinc millors clubs de Catalunya i, pel que fa a sènior, tenim el primer equip femení a la Divisió de Plata i el masculí a la Tercera Nacional“.

L’Ajuntament de Barcelona comprèn la reivindicació

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha explicat a betevé que per davant de tot, “comprèn el malestar del CFS Eixample amb aquesta situació”. Ara bé, segons ha manifestat Escudé, “la situació és molt complexa, ja que Barcelona té un dèficit evident de pavellons, en faltarien 17 per poder satisfer les necessitats de tots els clubs de la ciutat”. Escudé ha explicat que “des de l’Institut Barcelona Esports conviden totes les administracions implicades, des del mateix Ajuntament de Barcelona fins a les AMPA escolars, a reflexionar sobre el fet que l’equipament escolar sigui també equipament esportiu fora de l’horari lectiu”.

Així mateix, David Escudé ha reivindicat que des d’altres administracions públiques “no es pot estigmatitzar el futbol com un esport masculinitzat, necessitem que els equipaments escolars dels barris no redueixin la pràctica esportiva. A més a més, el regidor d’Esports també ha afirmat que “s’està treballant amb el districte de l’Eixample” i ha destacat que a “Sancho de Ávila hi haurà un nou pavelló i es treballarà per fer-ne un a la Model en el proper mandat”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a