La Guàrdia Urbana va detenir una persona per lesions en una baralla i una altra per causar  danys a la font, mentre que els Mossos van detenir una tercera per  llançar objectes a la policia. El dispositiu policial va comenar a les 21.00 hores i es va concentrar a la plaça de Catalunya i la Rambla a l’altura de Canaletes,  on en el moment de màxima assistència es van concentrar uns 6.000  aficionats.

L’afluència de seguidors blaugrana ha estat baixant i passada la mitjanit en quedaven només 250, alguns dels quals van llançar objectes contra  un restaurant de la zona. A les 00.15 hores, els Mossos van realitzar avisos per megafonia  per a que es dispersessin, i davant de la seva negativa, el cap del  dispositiu va ordenar el desallotjament de plaça Catalunya i  Canaletes, que es va produir sense incidents destacats ni ús de la  violència, segons afirma la policia catalana.

Les detencions es van realitzar entre les 00.15 i la 1.00 hores,  moment en el qual la zona va quedar buida, es va donar per finalitzat  el dispositiu i es van reobrir al trànsit els carrers adjacents que  havien estat tallats.

Celebració majoritàriament pacífica

En un àmbit molt festiu, els seguidors van celebrar la Lliga amb diversos càntics. S’hi van veure moltes bengales, petards i un aficionat va malmetre un dels fanals de la font.

Tot just l’àrbitre ha xiulat el final del partit, alguns aficionats blaugrana ja es preparaven per celebrar el títol al costat de la font de Canaletes.  El fet de guanyar una Lliga un diumenge a les 21 h després de lluitar fins a les darreres jornades amb el Reial Madrid ha animat moltes persones de totes les edats a acostar-se al centre de la ciutat. A més, es tracta d’un títol molt esperat després que l’any passat l’equip es quedés sense alçar cap trofeu.

El Barça s’ha proclamat campió de Lliga després de derrotar l’Atlètic de Madrid per 0-1 quan manca una jornada per al final de la competició. Es dóna la coincidència que tot just avui fa un any, l’equip madrileny va guanyar la Lliga al Camp Nou.

Es tracta del primer títol d’una temporada en què l’equip de Luis Enrique aspira al triplet. El dissabte 30 jugarà la final de la Copa del Rei al Camp Nou davant l’Athletic de Bilbao i, una setmana després, el 6 de juny disputarà la final de la Lliga de Campions a Berlín contra la Juventus. Al contrari que en altres ocasions, no hi haurà rua de celebració els pròxims dies, almenys fins que no jugui la final de la Lliga de Campions.