El Trofeu Joan Gamper sempre és especial per als culers. És la festa blaugrana i l’inici d’una nova temporada davant l’afició. El Gamper brinda l’oportunitat als seguidors blaugrana de tornar-se a il·lusionar amb l’equip i veure les cares de les noves incorporacions. Aquest any, davant el Mònaco, el sabor ha estat agredolç perquè, per primera vegada després de 12 anys, els blaugrana no han pogut alçar el trofeu. El Mònaco s’ha imposat al Barça per 0-3 en un partit gris. La festa ha tingut lloc abans del partit, amb la presentació de la plantilla i el cos tècnic, en què l’afició ha pogut veure els nous fitxatges, Dani Olmo i Pau Víctor, vestits de blaugrana. I també han sentit les primeres paraules del nou tècnic, Hansi Flick. En l’aspecte esportiu, però, suspens l’últim test de pretemporada abans que arrenqui la Lliga.

La festa del Gamper no apareix al camp, amb un ritme de partit lent

La primera jugada del partit ha il·lusionat l’afició, que no s’esperava que el ritme del partit després fos tan lent. I és que, abans d’arribar al primer minut, Pau Víctor ha estat a punt d’avançar en el marcador a un Barça farcit de jugadors del filial. Semblava que aquesta ocasió tan elèctrica seria la primera de moltes, però no ha estat així. Fins al minut 18, els blaugrana no han pogut acabar una jugada de perill a la porteria del Mònaco. Ha estat un cop de cap d’Iñigo Martínez a la sortida d’un córner, que finalment ha acabat en res. Tret d’alguna arribada més, el partit, durant la primera part, ha estat poc mogut sobre la gespa i l’afició ha hagut d’animar el Gamper des de la graderia amb aplaudiments i onades.

El Mònaco aprofita les ocasions i Lamine Yamal surt a intentar rescatar el Barça

Després del descans, la dinàmica continuava sent la mateixa fins que, al minut 5, Camara ha avançat els visitants. El Mònaco ha aprofitat una descoordinació en defensa del Barça, i els de Hansi Flick s’han hagut de refer. Però cinc minuts més tard, l’equip francès ha tornat a sorprendre els blaugrana i Embolo ha fet el 0-2. Hansi Flick ha fet molts canvis, entre els quals ha destacat l’entrada al terreny de joc de Lamine Yamal. El jove blaugrana ha activat l’atac del Barça i ha estat l’assistent de la jugada més clara fins al moment: passada filtrada cap a Pau Víctor, que ha picat una pilota que sortia desviada. Però la irrupció de Lamine no ha estat suficient, i el conjunt francès ha anotat un gol més als peus de Mawissa (0-3). Alguns xiulets tímids han aparegut a la grada, entre una afició conscient que aquest Gamper ha estat agredolç.

El gran al·licient: la presentació oficial de la plantilla

Molt abans que comencés a rodar la pilota, el Trofeu Joan Gamper ja cobrava vida. Des de les 17.30 h, mainada, famílies, turistes… han pogut dur a terme activitats lúdiques i gaudir d‘actuacions musicals. Fins que, a les 19 h, ha tingut lloc sobre la gespa de l’Estadi Olímpic Lluís Companys el moment més esperat: la presentació oficial de la plantilla 2024-2025. L’afició ha ovacionat tots els jugadors, sobretot els dos nous fitxatges: Pau Víctor i Dani Olmo, que s’han mostrat molt il·lusionats de formar part del club blaugrana. També ha agafat el micròfon el nou entrenador, Hansi Flick, i el capità, Marc-André Ter Stegen. “Estem treballant de valent per aconseguir títols. Amb el vostre suport, afició, som més forts”, ha dit el tècnic. “Comencem amb molta il·lusió, esperem que aquesta sigui una temporada amb molts èxits”, ha afegit el capità.