Luuk de Jong

El Barça ha guanyat per la mínima al camp del Mallorca. Els blaugrana, amb moltes baixes, s’han imposat per 0 a 1. L’únic gol del partit l’ha fet Luuk de Jong a les acaballes de la primera part. En el tram final del partit Ter Stegen ha salvat l’empat.

Luuk de Jong obre el marcador

El Barça ha sortit dominant i tenint el control de la pilota. Els blaugrana han estat pacients a l’hora de buscar espais a la defensa del Mallorca, que s’ha tancat amb ordre. Ilias ha estat el primer que ho ha provat fent intervenir el porter Reina. Un cop superat el primer quart d’hora els de Xavi Hernández han perdut fluidesa i, per tant, presència a l’àrea contrària. Tot i això, abans de la mitja hora han arribat les ocasions més clares del Barça amb dues rematades de Luuk de Jong. La primera a la base del pal i la segona, després d’una espectacular xilena, que ha anat al travesser. I a la tercera ha estat la bona. En el minut 44, una centrada de Mingueza l’ha rematat De Jong per signar el 0 a 1.

Ter Estegen salva l’empat

El Mallorca ha sortit amb empenta, però ràpidament el Barça ha imposat el ritme que més li convenia. Els blaugrana s’han fet amb la pilota i han buscat el segon per encarrilar el partit. De totes maneres, tot i tenir el control als de Xavi Hernández els hi ha costat generar perill. Nico amb molèsties ha sortit del camp i en el seu lloc ha entrat Álvaro Sanz, que ha debutat amb el primer equip blaugrana. I en el minut 80 ha estat Estanis Pedrola, qui ha debutat substituint Ilias. Els balears veient que l’empat era possible han fet un pas endavant i a pilota aturada han creat ocasions de perill. El Barça ha perdut la pilota i, per tant, el control i la sensació que podia arribar l’empat ha estat alta. De fet, ha estat Ter Stegen qui l’ha salvat amb una molt bona aturada el gol de Jaume Costa. El Barça ha ressistit i ha sumat tres punts importantíssims.