@fcbarcelona

El Barça ha passat per sobre del Vila-Real en un partit marcat per la lesió de Marc-André ter Stegen, que ha hagut de marxar del camp en llitera. Els blaugrana, però, han continuat prement l’accelerador i el matx ha acabat amb un resultat d’1 a 5. Amb aquest triomf, el Barça es manté líder en solitari i segueix invicte a la Lliga, havent guanyat tots els partits que ha disputat.

La lesió de Ter Stegen eclipsa el bon joc del Barça a la primera part

L’inici del Barça a l’estadi de la Ceràmica ha estat molt bo i els de Hansi Flick han demostrat que els fantasmes de Mònaco no van pujar a l’avió de tornada. Els blaugrana han obert la llauna amb un gol de Lewandowski al minut 20. El polonès ha batut Diego Conde després d’aprofitar una passada filtrada de Pablo Torre, que l’ha deixat sol davant de la porteria grogueta. El Barça ha seguit en la línia habitual d’aquesta temporada i tot i anar per davant al marcador ha seguit pressionant. Lewandowski, altra vegada, ha tornat a anotar pel conjunt blaugrana fent un gol d’autèntic davanter centre, després d’aprofitar un rebot a l’àrea petita. Instants després, però, ha arribat la rèplica del Vila-real i Ayoze Pérez ha fet l’1 a 2 tres minuts després.

El més destacat de la primera part, però, ha estat sens dubte la lesió de Ter Stegen, que ha hagut de ser substituït per Iñaki Peña al temps afegit de la primera meitat després de fer-se mal al genoll. Tot apunta que l’alemany pot perdre’s la resta de la temporada, ja que ha hagut d’abandonar el terreny de joc en llitera i amb clars símptomes de dolor.

El Barça no perdona a la segona part

El cop psicològic de la lesió de Ter Stegen s’ha notat en els jugadors que han estat un pèl desentonats durant els primers compassos de la represa. El Barça ho ha passat malament durant el primer quart d’hora de la segona meitat i Yeremi Pino ha enviat una pilota al travesser al minut 51 que podria haver significat el gol de l’empat. Pablo Torre, però, ha marcat l’1 a 3 al 57 amb un xut potent des de fora de l’àrea i ha donat aire al Barça. A partir d’aquest gol el partit s’ha trencat per complet i Lamine Yamal ha provocat un penal al minut 64 que podria haver sentenciat el partit, però Robert Lewandowski ha enviat la pilota al pal dret de la porteria. L’error del polonès, però, ha esperonat encara més als barcelonins, que volien sentenciar el partit com més aviat possible i al minut 74, Raphinha ha perforat la porteria local i ha donat aire al Barça després de rematar una passada increïble de Lamine Yamal, que ha tornat a demostrar que està en estat de gràcia i ja acumula quatre assistències en Lliga. El partit estava sentenciat, però els blaugrana no s’han conformat amb l’1 a 4 i Raphinha, de nou, ha batut Conde per fer el cinquè del matx i tancar el resultat. Amb aquest resultat el Barça continua líder de la classificació i suma 18 punts dels 18 que ha disputat.