Barça espanyol

El Barça ha guanyat el derbi històric del Camp Nou davant l’Espanyol per 5 a 0. Les blaugrana han dominat el partit, però els ha costat fer el primer. Les blanc-i-blaves, ben posicionades defensivament, han incomodat molts minuts les jugadores de Lluís Cortés. És la primera vegada que el derbi es juga a l’estadi barcelonista.

Alexia fa el primer al Camp Nou

Les blaugrana han dominat àmpliament la primera part i han tancat les blanc-i-blaves a la seva àrea, que s’han defensat amb dues línies de 5 i 4 jugadores molt juntes per evitar concedir espais. Tot i això, les de Lluís Cortés han generat diverses ocasions, però sense encert en la rematada final. Mariona Caldentey, Ana Crnogorcevic, Aitana Bonmatí i Marta Torrejón, que ha sumat el seu partit número 200 amb la samarreta del Barça, han estat les jugadores que més s’han acostat al gol. L’Espanyol ha esperat el seu moment i en la seva primera i única aproximació, en el minut 25, Laura Fernández ha fet lluir Sandra Paños. Els minuts han anat passant i el plantejament de Rubén Casado ha aconseguit incomodar el Barça, que no podia superar l’ordenada defensa blanc-i-blava. Les blaugrana també ho han provat a pilota aturada, però el xut de falta directa de Melanie Serrano ha sortit ajustat al pal. Les de Lluís Cortés han tornat a crear dues boníssimes ocasions. Just abans del descans el xut d’Alexia Putellas l’ha rebutjat Quesada, i aquest refús l’ha aprofitat Caldentey per enviar la bimba a la base del pal. I quan tothom pensava que s’arribaria al descans amb empat a 0 al minut 45, Alexia Putellas, que també havia marcat el primer gol de l’equip al Johan Cruyff, ha rematat de cap un córner que ha significat l’1 a 0.

El Barça no dona opció a l’Espanyol

La segona part ha començat com ha acabat la primera amb el Barça pressionant i ràpidament ha tingut premi, ja que al minut 48 Marta Torrejón ha fet el 2 a 0. Les ocasions que no havien entrat en els primers 45 minuts sí que ho han fet en els segons i Melanie Serrano ha marcat el 3 a 0. Amb el partit encarrilat les blaugrana han aixecat el peu de l’accelerador, això sí, sense deixar de dominar clarament la pilota. L’Espanyol ha continuat defensant-se amb ordre, però sense crear ocasions de perill. En canvi, el Barça ha fet pujar el 4 a 0 al marcador gràcies a un cop de cap de Lieke Martens. Les de Lluís Cortés han seguit trepitjant àrea rival i Quesada, amb les seves aturades, s’ha convertit en la millor futbolista de l’equip blanc-i-blau. Això sí, la portera no ha pogut evitar el 5 a 0, que l’ha signat Crnogorcevic. Així ha acabat el derbi històric entre el Barça i l’Espanyol al Camp Nou.