fcb gamper onze titular
Foto: FC Barcelona

La Lliga de Futbol Professional ha fet públics els límits de cost de la plantilla esportiva dels clubs de Primera i Segona Divisió. El Barça ha tingut bones notícies, ja que amplia, de fet, duplica, el seu límit salarial. Pel que fa a l‘Espanyol, el club blanc-i-blau veu reduït una mica el seu límit de cost de la plantilla.

El Barça té bones notícies en el límit salarial

El Barça concretament té aquest setembre del 2024 un límit salarial de 426 milions d’euros. Aquesta xifra és notablement millor que la de l’última finestra de fitxatges, o sigui, del febrer del 2024. En aquell moment el límit del cost de la plantilla esportiva era de 204, per tant, el Barça ha duplicat aquesta xifra. De fet, també és millor respecte a la de fa un any, quan era de 270 milions d’euros.

Tot i aquestes bones dades econòmiques, el club blaugrana continua excedit i això fa que encara no pugui obtenir la regla 1:1. Tal com va anunciar el president del Barça, Joan Laporta, per aconseguir aquesta norma el club necessita solucionar el deute pendent que té amb Barça Vision. El club ha de treballar per trobar solucions, ja que si no de cara al gener tindria dificultats per inscriure a la Lliga Dani Olmo i Iñigo Martínez, que era estan inscrits per les lesions d’Andreas Christensen i Ronald Araujo.

Aquestes xifres situen el Barça com el club amb més límit salarial. El Madrid encapçala la llista amb un límit de 754 milions d’euros. El tercer n’és l’Atlètic de Madrid, amb 310 milions d’euros.

L’Espanyol redueix, una mica, el seu límit salarial

L‘Espanyol veu reduït el seu límit cost de la plantilla esportiva. Ara en té un de 8,8 milions d’euros, en canvi, al febrer del 2024 tenia un límit de 9,4 milions. Per tant, uns 600.000 euros de diferència.

El cas més preocupant és el del Sevilla, que actualment té un límit salarial de 2,5 milions d’euros, quan al mes de febrer era de 152 milions.

Què és el límit del cost de la plantilla

El límit del cost de la plantilla esportiva és el màxim que cada club pot gastar durant la temporada actual, després del mercat d’estiu. Inclou la despesa en jugadors, primer i segon entrenador i el preparador físic del primer equip, a més de la despesa en filial, planter i les diverses seccions. Es té en compte els salaris fixos i variables, seguretat social, primes col·lectives acordades amb els contractes, la despesa d’adquisició de futbolistes, comissions per agents i amortitzacions.

El límit del cost de la plantilla es calcula a partir de la diferència entre els ingressos que s’han pressupostat i les despeses no esportives, tenint en compte també els deutes i les pèrdues de la temporada anterior.