Barça bàsquet Madrid segon partit semifinals lliga ACB

El Barça ha encaixat la segona derrota de la sèrie de semifinals de la Lliga ACB contra el Reial Madrid. El partit, més igualat que el primer, va acabar amb triomf dels madridistes per 104 a 98. En l’enfrontament, els blancs van estar més encertats en els moments clau amb un Barça que va anar davant al marcador en alguns moments del matx.

El 2-0 en contra, un impossible fins ara

Fins ara, s’han disputat 66 eliminatòries de semifinals al millor de cinc partits, de les quals 41 van arribar al tercer partit amb 2-0 al marcador. Si ens fixem en els precedents, sembla clar que l’equip que aconsegueix aquest resultat té l’èxit assegurat, ja que en totes aquestes sèries sempre va acabar guanyant l’equip que sortia amb avantatge de camp.

El 51 % acaba amb 3-0

D’aquestes 41 ocasions, més de la meitat (21, el 51,2 %) han acabat amb un 3-0, i la sèrie s’ha resolt per la via ràpida. Fins a 13 vegades s’ha forçat el quart partit perquè l’eliminatòria acabés 3-1 (31,7%) i en només set (17,1%) han necessitat un cinquè partit. Això sí, aquestes set vegades, sempre ha acabat vencent el partit decisiu l’equip amb el factor pista a favor.

Hem d’anar dues temporades enrere per trobar el darrer 2-0. A la campanya 2021-22, el Reial Madrid va superar el Baskonia en sentenciar l’eliminatòria en el primer partit a Vitòria-Gasteiz després d’imposar-se abans en els dos partits que havien tingut lloc al seu feu (3-0).