fcb futbol sala sporting champions futbol sala semifinals
Font: @fcbfutbolsala

El Barça lluitarà aquest diumenge per a la seva cinquena Champions de futbol sala. Els blaugrana han guanyat l’Sporting de Portugal (5-4) en unes semifinals duríssimes i es veuran les cares amb el Palma en el darrer escull per tornar a aixecar la màxima competició continental. En un duel sense reserves en què cap dels dos equips s’ho han deixat tot a la pista, els gols d‘Adolfo, Antonio, Touré, Catela i Matheus han estat decisius. El Palma, per la seva banda, ha vençut el Benfica als penals. Lleida, Bakú, Barcelona, Riga i ara… Armènia?

Intercanvi de cops en la primera part

L’inici del partit no ha deixat indiferent a ningú. L’Sporting ha necessitat només 54 segons per obrir la llauna amb un golàs de Tomás Paçó, que ha enviat a l’escaire una volea imparable per a Dídac. Ha estat l’inici d’un intercanvi de cops com si fos un combat de boxa: els del Barça, igual de contundents, els ha suportat bé el porter Henrique. El conjunt blaugrana hi insistia i ha trobat petroli en la primera pilota que ha tocat Touré. Amb un pèl de fortuna, ha fet l’empat i, un minut després, Adolfo ha capgirat el marcador. La pissarra ha fet que el colomenc fes el 2-1. Aleshores, el partit ha baixat un punt i els dos equips han descansat. Ha estat l’avantsala d’un final de primer temps elèctric: Zicky Té ha fet el segon en completar un contraatac molt ràpid i Neves ha tornat a girar el mitjó amb el 2-3. Just abans del descans, Antonio ha tornat a empatar el duel.

El Barça decideix amb genialitats

Després de la represa, els dos equips han guanyat ordre i solidaritat defensiva. Hi havia menys escletxes entre les cames dels jugadors defensius de l’Sporting i del Barça. I aleshores han aparegut les genialitats. Els petits detalls que sempre comenten els esportistes. Catela s’ha inventat una jugada individual que ha culminat amb una fuetada que ha llepat l’escaire de la porteria portuguesa (4-3). Un error defensiu del Barça l’ha aprofitat l’Sporting per tornar a enganxar-se al partit, però, Matheus, sempre silenciós, ha acabat decidint el final. S’ha regirat amb un gest a l’abast dels millors i, amb la cama dreta, des de la frontal, ha fet el 5-4 definitiu. La solidaritat defensiva blaugrana ha fet la resta. Els blaugrana han estat excel·lents en la defensa del porter jugador i s’han guanyat el dret a aixecar la cinquena Champions el diumenge.