Alèxia Putellas selecció espanyola
Font: @relevo

La selecció espanyola femenina de futbol es queda sense medalla els Jocs Olímpics de París, després que Alexia Putellas hagi fallat un penal al minut 97. Les de Montse Tomé no han pogut vèncer la selecció alemanya en el partit per bronze i es queden sense medalla. Un gol de penal de Giulia Gwinn, provocat per Cata Coll ha decidit el partit per les alemanyes. L’equip estatal ha tingut l’opció d’empatar el partit de penal en el minut 97, però la portera Ann-Katrin Berger ha aturat el xut d’Alexia.

Fora del podi un any després de ser campiones del món

Les jugadores de Montse Tome s’han quedat a les portes de la medalla de bronze en un partit en què han mostrat una millor cara que a les semifinals contra el Brasil, on es va perdre de forma contundent per 4-2. La selecció espanyola ha disposat d’algunes ocasions a la primera part, amb Jenni Hermoso, Salma Paralluelo o Aitana Bonmatí per avançar-se al marcador, però no han estat aprofitades i l’únic gol ha estat el de Giulia Gwinn des dels onze metres. Les campiones del món es queden fora del podi un any després de guanyar el màxim títol internacional a Sidney.

Alexia, un penal fallat de la forma més cruel

Alexia Putellas ha tingut a les seves botes enviar el partit a la pròrroga a l’últim minut de partit. La dues vegades millor futbolista del món, però, no ha aconseguit batre la portera alemanya i immediatament després de l’aturada de Berger l’àrbitre ha xiulat el final del partit. Una forma cruel d’acabar la participació en els Jocs en què les espanyoles partien com a favorites. La selecció alemanya s’emporta la medalla de bronze per quarta vegada en la història. La final, entre els Estats Units i el Brasil, es disputarà aquest dissabte a les 17 h.