Salut Mental futbolistes professionals

Fins ara, els problemes relacionats amb la salut mental a l’esport d’elit eren silenciats ja que eren considerats com una debilitat. Des de la professionalització del sector l’any 2022, tothom pensa que les condicions de les esportistes són excel·lents, però la realitat és que el futbol tampoc s’escapa d’aquesta problemàtica. El sindicat majoritari de les futbolistes FUTPRO demostra que la salut mental és la gran oblidada. Un estudi basat en la opinió del 40 % de jugadores de la Lliga F de 15 clubs diferents exposa que el 80 % de les futbolistes professionals han tingut símptomes d’ansietat, depressió o estrès per l’alta exigència a l’esport d’elit.

Les futbolistes noten poc suport dels seus clubs

Aquest mateix estudi ha pogut demostrar que el 60 % de les jugadores que han patit problemes de salut mental no han sentit el suport del seu club. No només això, sinó que el 90 % de les futbolistes de la Lliga no se senten còmodes explicant que tenen algun problema de salut mental i el 96 % creuen que moltes de les seves companyes oculten els seus problemes de salut mental per por que això tingui conseqüències que facin perillar el seu lloc de treball o que no la tinguin en compte per a futurs partits.

Ramon Cugat: “Les dones es trenquen els lligaments de genoll el doble que els homes”
La recuperació també triga molt més que els homes per la biologia específica de la dona

Més del 14 % reconeix haver patit trastorns alimentaris

El futbol continua sent un mirall de la societat actual i la pressió estètica també arriba a l’esport d’elit. El 14% de les futbolistes reconeixen, en aquest mateix estudi, haver patit trastorns alimentaris. A més, la presidenta del sindicat FUTPRO, Amanda Gutiérrez, considera que n’hi ha moltes més que no són conscients que en pateixen i normalitzen saltar-se àpats.

Són unes xifres preocupants, ja que se surten de la mitja de la societat actual, en què els trastorns alimentaris afecten entre el 4 i el 6 % de les persones.