El neuròleg especialista en trastorns del moviment Oriol de Fàbregas ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que hi ha moltes esperances dipositades en aquesta línia d’investigació i que en pugui resultar una possible vacuna per aturar la progressió de la malaltia. Els tractaments actuals han aconseguit estimular amb dopamina les cèl·lules en procés degeneratiu i allargar així la qualitat de vida dels afectats. També se’ls han pogut allargar els anys de vida en convivència amb la malaltia.

Pels metges, un dels factors clau és diagnosticar la malaltia al més aviat possible perquè, segons De Fàbregas, “quan els símptomes comencen a ser visibles, ja han començat a morir cèl·lules des d’anys abans”. Un tremolor en repòs, lleugeres pèrdues d’agilitat en el moviment o rigidesa de les articulacions poden ser-ne els primers símptomes, però també hi ha pacients que comencen amb “trastorns del son o pèrdua de l’oïda, que també són afectacions nervioses” i que en alguns casos poden estar relacionats amb el Parkinson.

Lluny d’estancar-se o retrocedir, el nombre de persones afectades pel Parkinson segueix augmentant. “És una malaltia associada directament amb l’edat i relacionada amb l’envelliment i el desgast”, adverteix Oriol de Fàbregas. La població dels països occidentals, amb una mitjana d’edat cada cop més elevada, presenta també un elevat risc de tenir la malaltia.

Escolteu l’entrevista sencera aquí:

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a