La marca hotelera internacional Miiro arriba a Barcelona i obrirà a l’agost l’hotel Borneta al passeig de Picasso, 26, on abans hi havia l’Hotel Picasso K+K. Té 92 habitacions i un restaurant de cuina oberta, el Volta, amb terrassa sota els porxos. L’oferta culinària del Borneta vol ser un “pol d’atracció i interacció amb la comunitat local”.

El Volta proposa una carta de plats per compartir com ara la corbina amb aigua de cogombre, alvocat, ceba i remolatxa en dues textures; el tàrtar de vedella amb salsa de tonyina, tàperes i rave o el pagre a la graella amb pastanaga, la salsa a base de mantega “beurre blanc”, faves i sàlvia, entre d’altres. El restaurant vol col·laborar amb els petits agricultors orgànics, productors de formatge i viticultors catalans i té pensat cap a finals d’any organitzar mercats d’agricultors durant el cap de setmana per teixir sinergies amb la comunitat local.

El Borneta porta el segell de l’estudi amb seu a Londres Thurstan en col·laboració amb l’estudi barceloní Heres Arquitectura. Cadascuna de les habitacions té un disseny individual que s’inspira “en la paleta de colors de Barcelona amb tons càlids que es complementen amb mobles i antiguitats”. Un altre dels al·licients de l’hotel és la terrassa amb piscina exterior, des d’on es pot gaudir de vistes privilegiades tant del conjunt del Born com del Parc de la Ciutadella.

L’obertura d’hotels a Barcelona està limitada pel Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics, però el que sí està permès és un canvi de mans de les llicències ja existents. És el que ha passat amb el Borneta i també amb l’hotel Casa Teva, del grup Salomon 1965, que aquest estiu obrirà portes al barri del Raval.