Els fans d’Eurovisió, que ja escalfen motors des de la recent Barcelona Eurovision Party a finals de març, tenen una nova cita per anar obrint boca. En aquest cas per rememorar, al Teatre Gaudí, alguns dels èxits dels 66 anys d’història del festival.

‘Tuelf points’ inclou un centenar de fragments (mai temes sencers) de cançons eurovisives. “Cançons espanyoles des de l’any 1961, el primer any en què va participar Espanya, i les guanyadores del festival, des del 1956 fins al 2022”, explica Dídac Flores, responsable de la idea de l’espectacle i intèrpret del muntatge.

Concert teatralitzat

Més que un musical, ‘Tuelf points’ és un concert teatralitzat, perquè els intèrprets (el mateix Flores i Xavi Duch, Esther Peñas, Marc Pociello i Laura Daza) no tenen diàlegs, només canten. Però sí que hi ha un mínim argument, vehiculat a través d’aparicions de col·laboradors en les pantalles del muntatge. Un plantejament de ciència-ficció: se suposa que el festival, governat per una organització secreta, s’ha hagut d’ajornar per culpa de la mort del Maestro, compositor dels temes guanyadors en totes les edicions. El seu substitut haurà de crear, des del laboratori Tuelf Points, l’èxit següent.

Esther Peñas i Marc Pociello a ‘Tuelf points’

“Fem aquest apunt crític però amb amor”, matisa Dídac Flores. “Però sabem que hi ha països que sempre voten els participants de països afins, i que sovint l’elecció de la cançó guanyadora té a veure amb la situació política del moment. La guanyadora de l’any passat, la ucraïnesa, per exemple”, afegeix.

L’espectacle és, en tot cas, un homenatge al festival televisiu. El 13 de maig hi haurà funció especial amb retransmissió de la gran final.

Comparteix a: