Els aparadors de sis comerços de Ciutat Meridiana tenen aquests dies un conte que dia a dia passa de pàgina. Els encarregats de fer avançar les històries són els infants i joves de l’associació d’educació i lleure Ubuntu. Els més petits van fer una tria de contes a la biblioteca del barri i els van distribuir pels locals amb l’objectiu de promoure la lectura i teixir comunitat.
Lectures que fan comunitat
En Wassim Ben és un dels nois encarregats de passar les pàgines d’un dels contes. La Cristina Soria, la propietària d’un dels comerços, espera cada tarda la visita d’en Wassim. Junts comparteixen estones que estableixen un vincle entre veïns i botiguers. “Ha estat molt maca la interacció amb els nens —comenta la Cristina—, jo tinc la il·lusió cada dia de saber que ja és l’hora en què arriba en Wassim. Parlem de com ens ha anat el dia”.
El projecte s’ha batejat amb el nom de Belombe, que vol dir “conte”. “La idea era portar la lectura al barri, fer una lectura comunitària —explica Lorena González, educadora del projecte Belombe d’Ubuntu—. Volem potenciar el teixit social, fer vida de barri i que els nens que viuen aquí coneguin i es relacionin amb el botiguers”.
Contes en faristols fets amb fusta
Sis comerços del barri s’han implicat en el projecte. Fins i tot, un dels botiguers ha dissenyat uns faristols de fusta com a suport per deixar-hi els contes. “La idea de promoure el llibre em sembla fantàstica —comenta Salvador Tornos, el botiguer que ha fet els faristols—. Vaig fer els suports amb restes de palets, reciclant, doncs millor encara”.
D’aquí a una setmana descobriran el final dels contes. Però la intenció és que la història no acabi aquí i que els infants i joves continuïn amb la lectura, ja sigui sols o en companyia.