Blanquerna-URL celebra enguany 75 anys i un dels dos actes més especials organitzats per a l’ocasió ha estat l’estrena de la cantata ‘Càntic d’amic e Amat’, de Bernat Vivancos, a la Sagrada Família. “Hem volgut fer una cosa que deixi empremta al país. D’aquest concert se’n sentirà a parlar en el futur”, comenta Josep Maria Carbonell, president de Blanquerna.

Al concert, presidit per l’arquebisbe de Barcelona Joan Josep Olmella, hi han assistit, entre d’altres autoritats, l’alcalde Jaume Collboni i el ministre de Recerca i Univeristats, Joaquim Nadal. La vetllada tenia dues parts, la segona de les quals l’estrena del ‘Càntic d’Amic e Amat’. Abans, l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta d’Edmond Colomer, ha interpretat una altra peça de Vivancos i, amb l’organista Juan de la Rubia, el ‘Concert per oquestra de corda, percussió i orgue’ de F. Poulenc.

12 versicles del llibre de Llull

A la cantata s’hi han afegit el tenor Ferran Mitjans i cinc cors: , el Cor Bruckner, el Cor de Cambra de Granollers – Amics de la Unió, el Cor Jove Amics de la Unió, la Coral Càrmina i el Cor Blanquerna. Bernat Vivancos ha fet una tria de 12 dels 365 versicles del ‘Llibre d’amic e Amat’, tants com mesos té l’any.

“Era impossible fer una cantata amb totes les parts. He tingut la sort de tenir l’assessorament del doctor i professor Albert Soler, un entès en el llibre”, explica Vivancos. La composició té el to místic i espiritual que s’adiu amb l’obra llulliana, un cant d’amor entre les persones, els pobles i Déu. Els assistents han pogut cantar un breu passatge, la frase “Si no ens entenem per llenguatge, entenem-nos per amor”.

Comparteix a: