L’Escena Poblenou, el Festival de Creació Contemporània, inaugura la 23a edició amb el programa Embrions. Es tracta de quatre propostes en estat embrionari de teatre, dansa, circ o performance que es mostren durant 15 minuts a través d’un itinerari pel barri del Poblenou, un programa consolidat que fa 11 anys que, tal com explica una de les seves cofundadores, Ada Vilaró, brinda a artistes emergents l’oportunitat de presentar les seves idees “amb llenguatges artístics impactants i propers al públic”.

Espectacles multidisciplinaris

L’itinerari d’aquesta edició el comença el col·lectiu Clariana, que presenta a l’espai públic A pols, un muntatge sobre el paper del cos en les zones i espais de pas. El programa continua amb la dansa i el circ de la companyia La Côte Folle, amb Entre bous i vaques, que la seva cocreadora Àfrica Llorens descriu com un relat sobre la memòria, la vellesa, la demència i el pas del temps, però des de l’humor i l’anècdota.

L’espectacle Embrions acaba dins d’una sala, al Centre Cívic Can Felipa, amb la companyia Uku’pacha, que porta una barreja de dansa, teatre, audiovisual i tecnologies immersives amb Mary’s room. Per acabar, Juan Pablo Mazorra reflexiona sobre la seva pròpia vivència migrant i queer al cabaret autoficcional Quería ser maricón pero nací sudaca.

Festival de Creació Contemporània

El festival es fa del 17 al 20 d’octubre en diversos espais del Poblenou. S’hi podran veure 24 propostes de diverses disciplines com el teatre, l’escena híbrida, les performances, el circ i el clown. L’Escena Poblenou va néixer el 2001 per donar suport a la creació i exhibició de diferents projectes escènics contemporanis i alhora potenciar el teixit artístic vinculat al barri del Poblenou.