(ACN/EFE) Per als que havien adquirit l’entrada abans de la pandèmia l’espera ha valgut la pena. Sir Elton John ha ofert, als 76 anys, un concert de prop de dues hores i mitja. Amb unes glamuroses ulleres roses i un frac negre amb els obligats lluentons, que després ha canviat per altres peces, ha començat puntual, a les 21 hores, atacant, com durant tota la gira, ‘Bennie and the Jets’.
“Bona nit, Barcelona”
“Bona nit, Barcelona. Estem feliços de ser aquí després de tant de temps. Gràcies per la paciència“. Així ha saludat el públic abans de seguir amb ‘Philadelphia freedom’ i de dedicar ‘Border song’ a la seva admirada Aretha Franklin, qui també va enregistrar el tema. Poc després ha seguit un enfilat d’èxits de l’etapa més gloriosa de Reginald Kenneth Wight, amb títols com ‘Tiny dancer’, ‘Rocket man’ (amb encesa de mòbils del respectable), i ‘Candle in the wind’, que ha interpretat sol al piano.
Final explosiu amb confetti
La part més explosiva, amb el públic dempeus ballant, ha arribat en la recta final, amb ‘The bitch is back’, ‘Cocodrile rock’ i ‘Saturday night’s allright for fighting’ —acompanyada de confeti—, abans dels bisos. Com era d’esperar, han estat ‘Cold heart’, la talismànica ‘Your song’ i la que posa nom a la gira, ‘Goodbye yellow brick road’. Aquest dimarts, 23, repeteix concert al Palau, novament sense presència de càmeres de TV.
Una gira mundial amb dues interrupcions
La gira mundial Farewell yellow brick road ha estat llarga, amb dues interrupcions, una per la pandèmia i una altra per una operació de maluc del cantant. Va començar el setembre del 2018 a Allentown (els Estats Units) i acabarà el juliol del 2023 a Estocolm, després de més de 300 concerts i una recaptació que, al gener d’enguany i segons dades de Billboard Boxscore, superava els 817 milions de dòlars, un rècord en la història de la música pop.
El cantant ha gravat 32 àlbums d’estudi i ha aconseguit 38 discos d’or i 31 de platí, a més d’haver compost èxits teatrals i cinematogràfics com ‘Billy Elliot’ i ‘The lion king’.