(ACN) El documental de Laura Álvarez Soler ‘City for sale’ ha estat escollit com el millor film de la secció catalana del 16è Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona. El palmarès, fet públic aquest divendres al vespre, ha coronat el documental britànic ‘For Sama’, de Waadal-Kateab i Edward Watts, com a millor pel·lícula del festival; l’australiana ‘Badiucao: El arte de la disidencia’ com a millor migmetratge, i ‘La tierra que habitamos’, dels mexicans Marco Aurelio Celis i Diego Quintero, com a millor curtmetratge. Al marge dels films, el certamen també atorga els Premis Drets Humans de Barcelona, entre els quals hi ha un guardó honorífic, que enguany ha estat per a Llorenç Soler.

Els guardons d’aquesta edició s’han lliurat als Cinemes Texas. El documental ‘City for sale’ denuncia el model de la marca Barcelona i observa la transformació de la ciutat com a centre neuràlgic de la gentrificació i turistificació.

Guardó honorífic del Premi Drets Humans, per a Llorenç Soler

El certamen també atorga els Premis Drets Humans de Barcelona amb un jurat compost per especialistes, defensors i activistes i membres de Drets en Acció, l’entitat organitzadora del festival.

Llorenç Soler —premi honorífic— és un dels precursors del cinema documental independent a l’estat espanyol, i ha estat distingit per la seva trajectòria, compromesa amb els drets humans.

El Premi Drets Humans ha anat repartit entre l’activista alemanya Carola Rackete —coneguda per haver capitanejat el vaixell de rescat de migrants Sea Watch i haver plantat cara a l’exministre italià de l’Interior Matteo Salvini— i Pia Klempt, biòloga alemanya i també capitana de vaixell que s’enfronta a fins a 20 anys de presó i grans multes per rescatar més de 1.000 migrants mentre creuaven el Mediterrani.

D’altra banda, s’ha lliurat el Premi Lletres, atorgat, entre d’altres, a la periodista catalana del diari ‘Ara’ Cristina Mas, especialitzada en el territori de Síria i que va treballar per al diari des de Tunis durant la revolució. També s’han lliurat els premis Venus i Mirada.

L’any vinent es crearà un premi català de drets humans

D’altra banda la deliberació del jurat d’aquesta edició ha vist la necessitat de crear, l’any vinent, un premi català de drets humans, que reconegui la tasca en aquest àmbit de les institucions, els líders socials, les iniciatives i els col·lectius de societat civil catalana.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a