‘Tabarnak’

s’inspira en l’església del poble que era punt de trobada de la petita comunitat on van créixer els membres de Cirque Alfonse. L’espectacle és una versió esbojarrada d’un ofici eclesiàstic, amb molta música acompanyant les acrobàcies.

El mínim fil conductor de ‘Tabarnak’ té a veure amb una celebració eclesiàstica però més aviat pagana i festiva. Les esglésies van jugar i juguen un paper de lloc trobada a poblacions petites del Quebec, i d’aquí el títol, que deriva de la paraula “tabernacle” (per bé que en argot és també un mot gruixut que indica sorpresa o ràbia, com quan aquí diem “òstia”). En aquesta missa acrobàtica hi ha tocs d’humor i molta música. Rock i folklore del Quebec acompanyen les evolucions dels sis acròbates, que demostren una gran versatilitat en el domini de tècniques diverses, des del patinatge fins a la corda o la barra russa, passant pel mans a mans o els malabars.

Cirque Alfonse

Cirque Alfonse és una companyia de la tercera generació d’artistes de circ del Quebec (on va sorgir Cirque du Soleil molt abans). Es vol una companyia familiar i, de fet, hi ha germans i cunyats entre els intèrprets. Va néixer fa 12 anys a la petita població quebequesa de Saint-Alfonse-Rodríguez. El primer espectacle, ‘La brunante’, va ser un regal que Antoine Carabinier (director artístic) i la seva germana, Julie Carabinier, van fer al seu pare, qui va acabar enrolat com a clown. Era un espectacle breu, gènesi del posterior ‘Timber’ (2010), al qual va seguir ‘Barbu’(2012). ‘Tabarnak’ és la tercera creació de Cirque Alfonse.

Comparteix a: