La Fabra i Coats de Sant Andreu va esdevenir la fàbrica més gran dedicada a la producció de fil. Des del 1903 fins al tancament, el novembre del 2005, unes 70.000 persones van treballar en aquesta indústria i van contribuir a crear una història. El retaule digital ‘Fabra i Coats, històries cosides’ vol recuperar la memòria de la fàbrica a través d’una instal·lació gràfica i audiovisual. Així, per exemple, hi apareixen filmacions dels anys 50 que, fins al moment, tenien gravades en cintes l’associació Amics de la Fabra i Coats. El testimoni d’aquest grup d’extreballadors també ha estat imprescindible per crear el mural. Els vídeos inclouen entrevistes a una desena de persones de la fàbrica que relaten la seva feina o els beneficis socials que tenien a l’empresa. Fotografies i anuncis gràfics dels productes també teixeixen la història de la fàbrica.
L’entitat Amics de la Fabra i Coats valora molt positivament la creació del mural. Esperen que aquesta instal·lació sigui el preludi del centre d’interpretació sobre la Fabra i Coats. Segons Pere Fernández, president de l’associació, la direcció de la fàbrica els va cedir uns 800 metres lineals de paper i unes 1.400 peces de maquinària i estris perquè es fes un museu. Fernández reivindica la creació d’un museu de recuperació de la memòria històrica del passat industrial de Sant Andreu i es planteja la possibilitat que el futur centre pogués acollir la història de La Maquinista Terrestre i Marítima i La Pegaso.
La instal·lació ha estat creada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), a partir dels documents i materials cedits per l’associació Amics de la Fabra i Coats. Està ubicada a l’accés de la Fabrica de Creació de la Fabra i Coats i del Centre d’Art Contemporani de Barcelona. Per això, durant la presentació del retaule també es van visitar els nous accessos al museu.