El Teatre Poliorama ha estrenat una versió diferent d’El perro del hortelano, el clàssic de Lope de Vega. La dirigeix Paco Mir, que ha estat al betevé directe per explicar la naturalesa del muntatge. El director destaca que l’espectacle comença amb una incidència i surten a escena dos dels tècnics de l’obra, que aclareixen al públic que la resta d’integrants de la companyia “van de camí a Lugo, però que no passa res, perquè ells dos són uns professionals i faran la representació sigui com sigui”.

L’obra segueix amb els dos tècnics, que contacten amb una companyia local que se sap el text i que els deixa el vestuari de l’obra Deu negrets per fer la representació. Paco Mir explica que “l’escenografia són dues escales que es troben al teatre i tot el que poden recuperar. Així es tira endavant una funció amb quatre actors que fan 12 personatges“. L’obra estarà en cartell al Poliorama fins al 31 d’octubre.

Equilibri entre el teatre clàssic i l’actual

Aquesta singular versió respecta la mètrica de l’obra clàssica. Paco Mir destaca que “que s’ha trobat aquest equilibri perfecte entre la part clàssica i el teatre contemporani, més col·loquial i que sembli que sigui improvisat. El resultat és que el públic entén molt millor El perro del hortelano i riu molt més”.

Aquesta adaptació ja ha fet més de 100 representacions per tot Espanya des de l’any 2021. Paco Mir es defineix més com un dramaturg i director teatral: “He fet unes 60 obres adaptades o escrites. Primer soc creador, després ve la feina de dirigir cada obra i tercer, amb distància, el rol d’actor”.