Els dilluns ens mirem la Barcelona més de lluny, des del Mirador del ‘bàsics’, on avui pugem amb la periodista i escriptora Pilar Eyre, que ha publicat recentment Cuando éramos ayer, una novel·la que ens porta a la Barcelona del 68 i de principis dels 70 i 80. La història relata una aferrissada història d’amor entre un parella de classes socials diferents, en un context històric convuls de la ciutat, en què veiem una part autobiogràfica de l’autora i la seva joventut.

El llibre té una part de ficció, però Eyre s’ha sotmès a un llarg treball de documentació per representar un escenari “que la literatura de l’època no ha explicat prou”. “Per fer el llibre he recreat espais de la ciutat per reconstruir l’època -del reclam de les llibertats i la lluita postfranquista- com el disseny del terra de la Rambla. Una de les grans protagonistes del llibre és Barcelona, ha explicat”.

Més zones verdes i més espai per passejar les mascotes

Ja amb la mirada posada en la ciutat, la periodista hi troba a faltar més zones verdes i espais oberts on “poder passejar i socialitzar amb els nostres gossos”. A més, ha lamentat que els pocs que queden al seu barri, el de les Tres Torres, es vulguin eliminar i hi hagi poc manteniment: “Aquests espais eren com clubs i estan desapareixent, els volen destruir”.

“A mi el que em va és la vida de Barcelona”

Eyre, que per la seva professió ha treballat llargues temporades a Madrid, es defineix com una “enamorada de Barcelona”. “A vegades m’he trobat gent que es pensa que visc a Madrid, i no és així. Mai no m’he mogut de Barcelona. M’encanta la ciutat”. També ha explicat que prefereix anar i tornar amb AVE a treballar, i ha confessat que hi ha setmanes que hi fa “fins a quatre viatges” exprés.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a