Torre Baró dedicarà un espai a Manolo Vital, l’activista i veí que va aconseguir que el bus arribés al seu barri i, ara, protagonista de la pel·lícula El 47. Els veïns proposen batejar amb el nom de l’activista veïnal una placeta que hi ha a la part alta del barri i al costat d’on vivia o canviar el nom de l’avinguda d’Escolapi Càncer. En una entrevista al bàsics Joana Vital, neta de Manolo Vital, s’ha mostrat orgullosa i ha explicat que li “sembla molt maco” aquest homenatge. A més, ha assegurat que és “un honor ser la neta de la Carme i el Manolo”. Tot i això, Joana Vital creu que al seu avi, més que un placa en un carrer, “li hauria agradat que hi hagués millores al barri”.

L’Ajuntament de Barcelona avala la idea de fer un reconeixement a l’activista veïnal. Per la neta de Vital, la pel·lícula ha significat el reconeixement de moltes lluites del barri: “L’autobús ha estat l’excusa per explicar altres coses que afecten el barri”.

Un reconeixement també per a Carme Vila, la dona de Vital

El grup de Barcelona en Comú ha proposat que s’afegeixi el nom de la dona de Vital, Carme Vila, al nomenclàtor del barri i el síndic de greuges de Barcelona considera que s’hauria de buscar un nom més col·lectiu i no “personificar la lluita en un home”. Per la neta, aquesta és una bona notícia, ja que recorda que “eren un equipàs, el Manolo i la Carme“. “El dia del segrest la meva àvia va ser l’emissora a tot el barri de Torre Baró: que es preparessin”.

El nom d’un carrer o plaça no és l’únic homenatge a Vital: aquest any per Nadal il·luminarà Nou Barris, ja que els llums que fan els mateixos veïns estan inspirats en la història del 47.

La memòria de Nou Barris: 40 anys del districte

40 anys de la divisió actual de Barcelona en 10 districtes: el dia que va néixer Nou Barris. Repassem alguns dels moments més destacats d’aquests 40 anys d’història amb David Herrera, conseller tècnic de Nou Barris, i Jordi Sánchez, de l’Arxiu Històric de Nou Barris.