Diu el doctor Alex Pasarin, cap del Servei de Rehabilitació de la Fundació Hospitalàries Barcelona, que les sabates d’avui dia no tenen res a veure amb el propòsit amb què van néixer, protegir els nostres peus. Ara la part estètica és la més important, i això pot acabar afectant la nostra salut física.
“Avui en dia les sabates no tenen res a veure amb el propòsit amb què van néixer.”
Pel que fa a les sabates de taló, per Pasarin no passa res si es fan servir per situacions concretes però no són gens bons si es porten cada dia, “als anys 50, que hi havia dones que anaven tota la vida amb tacons fins que ja no podien més, llavors sí que era una tortura”.
Escolta l’episodi complet a Spotify, iVox, Amazon Music i betevé.cat/viure-be.

L’any 1600 ja hi havia sabates de plataforma
Hi ha constància de l’existència de sabates de plataforma l’any 1600, unes plataformes molt altes, però que tenien molt risc de caiguda. Per això, i pensant sobretot amb què no es fessin mal les dones embarassades, a Venècia les van prohibir. El doctor Pasarin alerta dels perills de portar grans plataformes sobretot entre joves. Aquest calçat fa que “el peu no treballi”, però com en el cas de les sabates de taló, el que és dolent és “portar-les tot l’any”, però no passa res si se’n fa un ús puntual.
Escolta el pòdcast aquí:
