amanida estiu saludable

Amanida de cigrons, amanida de pasta, amanida de llenties, amanida de patata, amanida caprese, amanida de quinoa, amanida d’arròs… i acompanyant aquesta base, molts altres ingredients. Les opcions a l’hora de fer una amanida són infinites i combinar els aliments de manera equilibrada és tot un art. Et proposem 15 amanides d’estiu originals i saludables, fàcils de fer a casa aquest estiu. Hi trobaràs hortalisses, fruites seques, llegums, fruita, cereals, lactis, peix, llavors… Opcions de tota mena, incloses receptes per sorprendre els convidats.

T’expliquem com preparar-les en vídeos d’un minut!

1 Amanida de cigrons

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • cigrons cuits
  • tomàquets cirerols
  • alvocat
  • ceba tendra
  • coriandre
  • llima
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva

Preparació:

Col·loca els cigrons en un bol, talla la ceba, els cirerols i l’alvocat i integra tots els elements. Per fer la vinagreta: esprem el suc d’una llima i afegeix-hi oli d’oliva, coriandre, sal i pebre.

2 Amanida de patata i bacallà

Dificultat: mitjana – temps: 40 minuts

Ingredients:

  • 2 patates bullides
  • bacallà esqueixat remullat
  • pebrot verd
  • pebrot vermell
  • ceba tendra
  • ou dur
  • olives negres
  • vinagre de xerès
  • oli d’oliva
  • mostassa de Dijon
  • sal

Preparació:

Bull les patates i, un cop estiguin fredes, les talles a daus. Els ous, que els hauràs bullit a part, els trosseges a daus.

En un bol, hi afegeixes les patates i els ous amb el bacallà esqueixat remullat, el pebrot verd i vermell, la ceba tendra i les olives negres i ho barreges per integrar-hi tots els ingredients.

Per fer la vinagreta, barreges el vinagre de xerès, la mostassa de Dijon, oli d’oliva i sal.

3 Amanida de quinoa

Dificultat: baixa – temps: 10 minuts

Ingredients:

  • 250 g de quinoa cuita
  • formatge feta
  • tomàquets cirerols
  • olives negres
  • nous
  • olivada
  • orenga
  • vinagre
  • oli d’oliva
  • sal

Preparació:

Col·loques en un bol la quinoa cuita, el formatge feta i els tomàquets trossejats, les olives negres i les nous.

Per  fer la vinagreta, barreges l’olivada, l’orenga, el vinagre, l’oli i la sal en un recipient i ho incorpores a l’amanida.

4 Amanida d’arròs integral

Dificultat: baixa – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • arròs integral cuit
  • ceba
  • 1 gra d’all
  • pebrot del piquillo
  • julivert
  • llimona
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre

Preparació:

Saltes la ceba a la paella amb un rajolí d’oli. Un cop estigui cuita, hi afegeixes l’all trossejat. En un bol, hi poses l’arròs cuit, la ceba, el pebrot de piquillo i el julivert. Per acabar, salpebres el plat i hi afegeixes una mica de ratlladura de llimona i oli d’oliva.

5 Amanida de nyoquis

Dificultat: mitjana – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • nyoquis bullits
  • mozzarella
  • tomàquets cirerols

Per a la salsa pesto:

  • alfàbrega fresca
  • 25 g de nous
  • 20 g de parmesà
  • 1 gra d’all
  • un rajolí d’aigua
  • oli d’oliva verge extra
  • sal
  • pebre

6 Amanida de pasta caprese

Dificultat: baixa – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • pasta integral cuita
  • tomàquets cirerols
  • mozzarella
  • alfàbrega fresca
  • oli d’oliva
  • vinagre
  • sal

7 Amanida de tofu marinat

Dificultat: mitjana – temps: 2’15 hores

Ingredients:

  • tofu
  • ruca
  • nous
  • ceba tendra
  • olives negres
  • llimona
  • soja
  • xarop d’atzavara
  • all
  • vinagre de poma
  • vinagre d’arròs
  • oli
  • sal
  • sèsam torrat

8 Amanida d’albergínia

Dificultat: mitjana – temps: 1 hora

Ingredients:

  • 1 albergínia
  • tomàquets cirerols
  • llimona
  • 1 gra d’all
  • julivert
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre
  • sèsam torrat

9 Amanida de patata i remolatxa amb salsa de iogurt

Dificultat: mitjana – temps: 1,5 hores

Ingredients:

  • remolatxa
  • patata
  • iogurt
  • comí en gra
  • una culleradeta de mostassa
  • una culleradeta de vinagre
  • sal
  • pebre
  • fulles de remolatxa

10 Amanida de taronja i bacallà

Dificultat: baixa – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • 2 taronges
  • 1 ou dur
  • bacallà dessalat
  • olives negres
  • ceba tendra
  • sal
  • oli d’oliva
  • pebre

11 Amanida d’alvocat i burrata

Dificultat: baixa – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • tomàquets cirerols
  • tomàquets secs en oli
  • ruca
  • canonges
  • alvocat
  • burrata
  • oli d’oliva
  • vinagre de xerès
  • sal

12 Amanida de síndria

Dificultat: =baixa – temps: 15 minuts

Ingredients:

  • 1/4 síndria
  • 100 g de formatge feta
  • olives kalamata
  • orenga
  • oli d’oliva verge extra
  • sal

13 Amanida Waldorf

Dificultat: mitjana – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • enciam
  • api
  • poma fuji
  • nous
  • panses
  • raïm
  • 50 ml de llet
  • 100 ml d’oli d’oliva suau
  • sal
  • llimona

14 Amanida de llenties i arròs integral

Dificultat: mitjana – temps: 30 minuts

Ingredients:

  • llenties cuites
  • arròs integral cuit
  • tomàquet de pera
  • pastanaga
  • pebrot
  • ceba tendra
  • cogombre
  • llimona
  • comí en pols
  • oli d’oliva
  • sal

Preparació:

Posa les llenties i l’arròs integral, prèviament cuits, en un bol. Talla en daus el tomàquet de pera, la pastanaga, el pebrot, la ceba i el cogombre i ho afegeixes al bol. Per condimentar, fes servir llimona, comí en pols, oli d’oliva i sal.

15 Amanida alemanya

Dificultat: baixa – temps: 20 minuts

Ingredients:

  • 2 patates grosses bullides
  • mitja ceba petita
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 2 cullerades de vinagre de vi blanc
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 125 ml d’aigua
  • mitja culleradeta de llavors d’alcaravia
  • sal
  • pebre
  • julivert

Altres receptes que et poden interessar…