La Rotonda és una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local, d’estil modernista que es va inaugurar l’any 1906, en els terrenys de la finca del frare Blanc o de Can Gomis, que anava des del passeig de Sant Gervasi fins al cim del Tibidabo. L’empresari farmacèutic conegut com al doctor Andreu va encarregar un edifici emblemàtic a l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana. Al 1918, l’arquitecte Enric Sagnier també en va fer una ampliació.

Hotel, clínica i oficines

Les primers dècades del segle XX, La Rotonda és l’Hotel Metropolitan, un hotel de luxe, que acull esdeveniments de gran prestigi. Als anys 60, La Rotonda va esdevenir la Clínica Rabassa i l’edifici va viure la seva decadència. L’any 1999 el grup immobiliari Núñez i Navarro fa una reforma per convertir-la en oficines, locals comercials i aparcaments. Les obres van finalitzar l’any 2016 amb una jornada de portes obertes en què es va poder veure la rehabilitació de la façana, del templet i la reconstrucció completa de l’interior, amb l’aixecament d’un edifici annex, segons projecte de l’arquitecte Alfredo Arribas.

Ens ho explicava el periodista Eduard Serrano al 2017 en aquest capítol del ‘Va passar aquí’.

Rutes per Barcelona

‘Va passar aquí’ proposa una ruta per fer a peu i en transport públic pels edificis del modernisme, noucentisme i racionalisme de Barcelona

Va passar quí