Posar fi a la desigualtat del planeta era l’objectiu d’una acampada que es va batejar amb una xifra màgica: el 0,7 %.

El 12 de novembre del 1994 va començar l’acampada d’una seixantena de tendes davant el Palau de Pedralbes. Ho explica Josep Maria Hosta, exportaveu de l’acampada, que recorda que va ser la primera acampada reivindicativa i solidària amb impacte social i ciutadà a Barcelona.

El 0,7 dels pressupostos a la cooperació

L’objectiu era que les administracions aportessin el 0,7 % als fons de cooperació al desenvolupament. L’acampada va anar creixent fins que hi va haver unes 1.650 tendes fins a la plaça de Francesc Macià.

La iniciativa fins i tot va aconseguir que els treballadors d’algunes empreses poguessin aportar el 0,7 de la nòmina a projectes d’ONG triades pels comitès d’empresa.

El desallotjament

El 23 de desembre van decidir aixecar l’acampada però un centenar de tendes van continuar l’acció a la plaça de Sant Jaume, un nou emplaçament que va durar un dia ja que de matinada els Mossos i la Guàrdia Urbana van fer-los fora. El dia de Nadal van fer un dejuni de 24 hores per denunciar la falta de compromís dels governs en el desenvolupament dels països més pobres.