L’estadi Narcís Sala va acollir durant la dècada dels 80 diversos concerts de rock de grups emblemàtics com Deep Purple, Mike Oldfield i Dire Straits. Joan Esteve, membre del grup de recerca històrica de la UE Sant Andreu, explica al Va passar aquí que en aquella època “els concerts a Barcelona se celebraven al Palau d’Esports de Barcelona, a l’antic pavelló de la Penya de Badalona i a la plaça de Braus”. Aquests recintes es van quedar petits i aleshores el promotor musical “Carles Carreras-Moysi es va fixar en el Narcís Sala”, apunta Esteve, que tenia una capacitat de 18.000 persones.
Els primers concerts al Narcís Sala
Els britànics Roxy Music i King Crimson van inaugurar les instal·lacions musicals del Sant Andreu el 25 d’agost del 1982. El segon concert va ser el de Mike Oldfield un any més tard, el 4 de setembre del 1983. Esteve recorda que aquest espectacle va coincidir amb la final de la Copa del Rei de Saragossa i això va fer que no fos “un ple com es pensava”. Assenyala que mentre Mike Oldfield estava fent un solo el públic “va esclatar” amb el gol de Marcos, que va donar la victòria al Barça.
Un mes després de l’actuació del músic britànic van aterrar per primer cop a Catalunya els Dire Straits. Esteve remarca que van “aixecar una gran expectació” i van tocar els èxits de Romeo & Juliet i van acabar la festa amb Sultans of swing. The Police va actuar l’1 d’octubre del 1983 per presentar l’àlbum Synchronicity i “van tenir diversos problemes elèctrics amb els generadors” i la il·luminació, apunta Esteve. Aquest concert va acabar amb un espectador mort en caure a terra des de la part més alta de la graderia.
De l’equip de futbol de Deep Purple a l’últim concert
El 16 de juliol del 1985 va actuar Deep Purple al Narcís Sala, després que se suspengués la primera data del 3 de juliol per una afonia del cantant Ian Gillan. “Vaig tenir el privilegi d’entrar per aquella porta i veure Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice i Ritchie Blackmore jugant a futbol”, destaca Esteve.
El 5 de setembre del 1986 van arribar al Narcís Sala els alemanys Scorpions en “el seu millor moment”, apunta Esteve, “però el carrer era un batalla campal“. Afegeix que “des del metro Fabra i Puig cap avall” la policia va carregar amb pilotes de goma. Arran de tot això es va decidir “clausurar els concerts i acabar”, remarca Esteve. Afegeix que actualment al Narcís Sala no es podrien fer aquests espectacles musicals “per la sonoritat al voltant de l’estadi” i perquè “els últims anys s’ha edificat molt i els veïns podrien veure els concerts gratis”.