A les portes de Ràdio Barcelona, al carrer de Casp número 6, des del 5 de gener del 1967 cada any es fa la nit de Reis la campanya benèfica i programa Cap nen sense joguina. Rosa Badia, radiofonista i presentadora de la iniciativa, explica al Va passar aquí que va començar el 1966 al Casino l’Aliança del Poblenou com a campanya i que l’any següent s’hi va sumar Ràdio Barcelona amb un programa amb el mateix nom.
La subhasta solidària
Badia destaca que Ràdio Barcelona “sempre ha estat una emissora solidària des dels inicis”. Com a exemple posa el locutor Toreski, que també era un showman i ventríloc que “tenia la solidaritat entre les seves prioritats”.
El moment àlgid del programa Cap nen sense joguina, explica Badia, és la subhasta d’entre 40 i 60 objectes. Tenen un primer preu de sortida de 100 euros i l’objectiu és que amb les licitacions cada objecte pugi molt respecte a aquesta quantitat.
Entre els objectes que s’han subhastat al programa Cap nen sense joguina hi ha l’americana de l’últim concert de Joan Manuel Serrat, un quadre de Joaquín Sabina, una guitarra de Paco de Lucía i una altra de Pau Donés. L’objecte que ha assolit la xifra més alta de la subhasta ha estat un casc de la cantant Rosalía, que va arribar fins als 8.000 euros.
La màgia de Cap nen sense joguina
Badia explica que el programa Cap nen sense joguina és “una nit de festa i de retrobaments perquè l’estudi està ple”. També destaca el paper dels oients, que abans “venien amb els pares i ara venen amb els seus fills”. Badia remarca que “amb el que fem la gent de ràdio aquella nit al matí següent nens que passen per situacions difícils són feliços”. I afegeix que “Cap nen sense joguina uneix dues màgies: la màgia de la ràdio i la de la nit de Reis”.