Al carrer de Jordi Girona, número 2, hi ha el Frankfurt Pedralbes, que des de mitjans dels anys 70 serveix entrepans a aquest barri. Carles Vilalta, director de producció i qualitat de Casa Vallès, explica al Va passar aquí que Isidre Vallès va començar al barri de Pedralbes amb un carret de frànkfurts al costat de la universitat i després ja va obrir el primer establiment a la mateixa zona.
El secret del pa
Vilalta assenyala que, abans d’arribar a Pedralbes, Isidre Vallès ja anava a fires del Maresme, on va introduir el concepte del “fast food“. El 1960 va obrir el primer establiment a Terrassa i després va expandir-se a Badalona i a Barcelona. Vilalta destaca que a Pedralbes “tot també comença per la sintonia del barri”, on hi ha el quarter del Bruc, el Camp del Barça, el Miniestadi i la universitat.
Entre les coses que els fan diferents, Vilalta remarca que “és un producte de menjar ràpid però que té molta qualitat”, especialment el pa, sempre diari i del forn. Les altres característiques de la matèria prima són els escorxadors catalans, les salses casolanes, la mostassa alemanya i les espècies austríaques.
La clientela de la faràndula
“Aquí ha passat pràcticament mitja faràndula de Barcelona”, apunta Vilalta, des de polítics, la junta directiva del Barça i els seus jugadors, directors de teatre i actors. “Som els mítics de Barcelona perquè molta gent mítica de Barcelona ve aquí“, afegeix Vilalta.
“Tenim una connexió intergeneracional perquè la nostra empresa és així”, explica Vilalta, ja que el negoci va passar del fundador Isidre Vallès a mans del seu fill, Manel Valles, i, actualment, hi ha el Roger Vallès. De fet, l’encarregat del Frankfurt també fa més de 40 anys que hi treballa, igual que altres treballadors fins que es van jubilar. Això també es tradueix en part de la clientela, que continua venint amb els seus fills i nets. Vilalta afegeix que el Frankfurt Pedralbes està obert fa 50 anys i representa “tota una història” de la ciutat i esperen “tornar a reviure 50 anys més”.