Un petit parc d’atraccions situat a la plaça de la Gal·la Placídia va amenitzar els caps de setmana de molts infants durant més de mig segle, fent popular la frase anem als “cavallitos”.

Es van obrir a principis dels anys 40 i es deien Caspolino perquè era el gentilici de Casp , el poble natal de la propietària Anunciación Barrachina Sancho. Hi havia cavallets, billars, una xurreria i el primer auto de xocs que es va obrir a l’estat espanyol.

Cartell dels populars autos de xoc del Caspolino

Era una opció familiar que gairebé sempre acabava la jornada amb una paperina de xurros. El mini parc d’atraccions va passar de l’Anunciación Barrachina a la seva filla i després a la neta, que va decidir tancar-lo el 2005.

L’entrada dels Caspolino on es compraven els bitllets de les atraccions

El 6 de febrer de l’any 2005, Encarnación Moreno, neta de la propietària, va tancar el mini parc d’atraccions. Al 2013 es va obrir al carrer de Neptú de la Vila de Gràcia l‘Escola Bressol Municipal Caspolino, que encara conserva un cavallet de les antigues atraccions.

Un oblit que va conduir a Puig Antich

El membres del MIL, el Moviment Ibèric d’Alliberament, es van deixar una bossa de mà a les atraccions, i algunes informacions apunten que la troballa va permetre la detenció i posterior execució de Salvador Puig Antich.

MAPA de llocs desapareguts d’una Barcelona nostàlgica

28 llocs emblemàtics de la ciutat ja desapareguts que formen part de l’imaginari col·lectiu de diferents generacions

Va passar aquí