Al carrer de Gènova, número 25-27, trobem la Casa Fullà, construïda al 1970 pels arquitectes Lluís Cotet i Oscar Tusquets Blanca. Un dels edificis d’habitatges més moderns i mítics del Guinardó. Un edifici referent de l’arquitectura dels 70 que atreu, cada any, molts amants de l’arquitectura moderna.

Un disseny innovador

L’encàrrec de Restituto Briongos, que no tenia experiència en la construcció en uns terrenys de la família Fullà va permetre als joves arquitectes dissenyar un edifici autènticament insòlit. Era com un castell amb molts laberints d’escales on cada pis tenia una distribució diferent, que no permetia saber quin pis hi havia a sota o a sobre del teu perquè els pisos se superposaven. Els espais comuns eren molt amples i una gelosia interior es conserva encara com una joia arquitectònica.

La casa del hippies

La gent del barri es pensava que era una casa misteriosa i li deien La casa dels hippies perquè l’habitaven gent liberal i aventurera que, a finals dels 70, van fer de l’edifici tot un símbol de la contracultura amb personatges de renom com ara els poetes Joan Brossa i Marta Pessarodona, el teòric de la contracultura Pau Malvido o el promotor del Zeleste Víctor Jou.

Per l’escriptora Anna Maria Briongos, filla del constructor i jove de la propietària dels terrenys, aquest edifici va néixer com un projecte boig.

És com un vaixell ancorat a la muntanya del Guinardó, amb tot el mar per endavant, i amb unes vistes extraordinàries. És un castell barat a la muntanya.
Anna Maria Briongos, escriptora