En aquesta entrevista Michael Robinson i el periodista Jesús Ruiz Mantilla conversaven amb Lluís Reales sobre el llibre ‘Es lo que hay… Mis treinta años en España’. Reflexions i vivències d’aquest futbolista anglès i comunicador esportiu transgressor capaç d’inventar una manera diferent d’analitzar el futbol.

En aquesta entrevista Robinson repassa els seus orígens i la seva relació d’amor-odi amb el futbol amb una retirada dolorosa de la competició per culpa d’una lesió. Una conversa al voltant de reflexions i vivències d’aquest futbolista anglès que va jugar amb el Liverpool i va guanyar la Lliga, la Copa i la Copa d’Europa la temporada 1983-84, i que després va acabar la seva carrera a l’Osasuna. Després del futbol, Robinson va saber reinventar-se com a comunicador esportiu, i la seva gran personalitat amb un perfeccionisme innat no va posar mai en perill la seva visió romàntica del futbol.

”Jo no he treballat mai, treballar és anar a la fàbrica o a la mina; jugar a futbol per mi ha estat una ocupació. M’he sentit com el nen que es queda sol de nit a la botiga de Toys’R’Us i pot jugar sol quan marxa el vigilant… Crec que tindria molta barra si digués que he treballat”