L’empresari i enòleg barceloní Miguel Torres és el president del celler Família Torres, una empresa familiar i centenària en la qual ha treballat durant més de 60 anys. Miguel Torres ha fet del vi la seva passió, però considera en una entrevista al Terra fèrtil que “el consum de vi ha de ser moderat, entre una o dues copes en els menjars. Aquesta és la dosi ideal que el cos d’una persona és capaç d’assimilar sense problemes”.
Atents al canvi climàtic
Sobre la verema del 2024, l’empresari vitivinícola ha explicat que “la collita de raïm serà minsa, perquè el cep encara no s’ha recuperat de la sequera de l’any passat”. Per evitar les males veremes, l’empresa Família Torres està “invertint al màxim en el reg i a crear basses per garantir l’aigua necessària per a les vinyes”. Tot i així, “el futur del sector del vi és incert”, conclou l’empresari.
Miguel Torres està molt preocupat per l’escalfament global: “Tenim molt controlada la petjada de carboni, l’any 2023 vam reduir en un 37 % les emissions de carboni i volem arribar a una retallada de fins al 60 % l’any 2030″.
Els orígens del celler
Miguel Torres ha recordat els orígens del negoci, “quan els meus avis exportaven vi a Cuba o Mèxic o el meu pare va començar a vendre vi embotellat als Estats Units després de la Guerra Civil espanyola”.
L’empresari va començar a treballar al celler amb 21 anys. Des de sempre ha buscat un vi de qualitat “que és molt difícil de fer”, assegura, “has de trobar l’equilibri entre la terra, el clima i la varietat de vinya per aconseguir un bon cep. D’aquesta manera, trobes el punt perfecte d’elaboració de vi”.
Jubilació, l’1 de gener
L’empresari deixarà de ser en pocs dies el president de Família Torres, l’empresa que ha dirigit des del 1991. Miguel Torres ha avançat en l’entrevista que “em jubilo l’1 de gener del 2025, encara estaré al consell com a accionista, però no hi tindré cap càrrec executiu“. L’empresari ha escollit un vi per brindar aquell dia, el Milmanda. Torres explica que “es tracta d’un vi blanc que m’agrada molt i que té una arrel històrica. El raïm està conreat en una finca que vaig comprar personalment l’any 1975”.