Els Jardins de Montserrat s’han remodelat ara fa un any i ja generen controvèrsia al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample. La zona destinada als gossos genera molèsties de soroll i pudor a molts veïns de la zona. Els tenidors d’animals admeten que l’espai està col·lapsat i també demanen canvis.

Sorolls i males olors

Els veïns de la zona s’han organitzat per posar fi als inconvenients que els provoca l’aglomeració d’animals.  Es queixen dels lladrucs constants i del soroll que fa la tanca d’accés, que ressona molt. També estan farts de les olors, especialment a l’estiu.

Des del quiosc, ubicat a tocar, es queixen que la brutícia, les mosques i la pudor dissuadeixen els clients de comprar-hi i els genera estrès.

L’espai està sobresaturat

Els tenidors de gossos reconeixen que l’espai està saturat i que a la tarda s’hi ajunten molts gossos. Asseguren, però, que això passa perquè hi ha pocs espais de gossos a la zona. D’altra banda, estan d’acord a canviar la tanca metàl·lica o fer-hi l’accés des de la part interior dels jardins, que a més donaria més seguretat als gossos. Creuen també que uns tendals esmorteirien els lladrucs i reclamen que s’hi posin bancs, perquè ara, si volen seure, han de baixar les cadires de casa.

L’Ajuntament està redactant un pla estratègic de gossos per, entre d’altres, minimitzar les molèsties que causen en espais com el dels Jardins de Montserrat.