Els tècnics del Parc Natural de Collserola ja preveien una ràpida regeneració d’aquest entorn. Aleshores ja van apuntar que a la primavera vinent aquest sector tornaria a ser verd i ple de vida, amb els mateixos matolls que hi havia. De fet, es tracta d’una zona que es crema cada dos o tres anys perquè té una vegetació de matolls molt baixos, bàsicament de ginesta, que són altament combustibles, sobretot al vessant sud de la serra.
La regeneració ha anat a molt bon ritme gràcies a les precipitacions regulars, que han anat caient des de finals de setembre. Concretament, 10 dies després del foc, ja vam poder observar la presència dels primers brots verds d’herba. D’aleshores ençà, i en poc més de dos mesos, la renovació ha estat gairebé espectacular. Actualment l’estrat herbaci ja és pràcticament continu, un fet que es pot apreciar també des de la llunyania.
Recordem que la zona cremada estava formada principalment per massa arbustiva, verdisses, i alguns exemplars adults de pi pinyoner i algunes alzines. Els pins s’hauran de regenerar a partir de noves llavors. Les alzines, en canvi, podran rebrotar a partir de les gemmes de les arrels.