Juan Ignacio Zoido ha volgut esmorzar aquest dimecres amb els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que s’allotgen als vaixells del Port de Barcelona per donar-los el seu suport. El ministre de l’Interior els ha assegurat que el Govern espanyol “no tolerarà que es fomenti l’odi” contra els cossos de seguretat de l’Estat i que prendrà “totes les mesures que siguin necessàries per defensar els seus drets i la seva dignitat”.

Zoido també ha avançat que els 10.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya s’hi estaran “tot el temps que sigui necessari” per continuar garantint el compliment de la llei. Segons el comunicat que ha publicat el ministeri de l’Interior, el ministre els ha volgut agrair “profundament” el “treball exemplar” que estan fent per “garantir l’estat de dret, així com la seguretat i la llibertat”, no només dels catalans sinó de tots els espanyols.

En les paraules que ha dirigit als agents els ha transmès que l’executiu “no tolerarà que es fomenti l’odi contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil” precisament, ha dit, “quan estan a Catalunya per defensar tot allò a què els seus agressors volen erradicar: la llibertat i els drets d’un estat de dret”.  Zoido també ha afegit que se sent orgullós de com els agents van complir el mandat judicial per impedir el referèndum diumenge passat.

fotografies facilitades pel Ministeri de l’Interior