Un grup de sis joves han publicat a YouTube un vídeo en què se’ls veu enfilant-se a la basílica de la Sagrada Família esquivant-ne les mesures de seguretat. En el vídeo se’ls veu a cara descoberta i asseguren que van fer l’acció el 9 de març a la nit. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que han obert una investigació per identificar-ne els autors. No és un fet aïllat, els responsables de seguretat asseguren que, aquest 2018, hi ha hagut vuit intents d’entrada més al temple. Han afirmat que s’hauran de revisar els protocols i reforçar la seguretat al temple.

Els joves, de forma riallera, mostren com esquiven les mesures de seguretat, i assenyalen els sensors de la tanca que envolta el temple. Accedeixen al capdamunt de la Sagrada Família enfilant-se per una de les estructures de ferro del temple, que està en obres.  A mig camí, quan ja són a uns 15 metres d’alçària, veuen com un dels tres vigilants de seguretat  els ha vist, però marxen de seguida i aconsegueixen escapar després d’uns nou minuts dins les instal·lacions. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per esbrinar la identitat dels joves i imputar-los, si fos el cas, algun delicte.

La Sagrada Família revisarà els protocols de seguretat

El cap d’operacions de la Sagrada Família, Marc Martínez, ha reconegut que els vigilants van ser conscients que els joves van entrar a  la basílica gràcies als sistemes de seguretat, però que es van escapar perquè la resposta va ser “insuficient”. Martínez ha explicat que immediatament es va trucar al 112 i que “la Guàrdia Urbana va tardar 40 minuts a arribar“, quan ja feia estona que els youtubers havien escapat. Tot seguit, es van revisar les instal·lacions per comprovar que els joves no hi van deixar objectes perillosos.

El màxim responsable de seguretat també ha explicat que no és un cas aïllat. Aquest any ja s’han produït vuit intents d’intrusió i l’any passat, 25.

Per tot plegat, es revisarà el protocol de seguretat per dimensionar-ne els efectius.