Els Mossos d’Esquadra treballen per identificar els dos joves que es van enfilar dalt del funicular de Vallvidrera en marxa, i es van gravar amb un dron, per què Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) -com a responsable de la instal·lació- pugui denunciar-los per un delicte contra la seguretat ferroviària. Segons la policia, durant la filmació d’aquesta acció, els dos joves tampoc no disposaven dels permisos necessaris per a fer volar l’aparell de gravació.

Els nois van saltar-hi des de dues columnes a prop de la parada de Vallvidrera Superior, van pujar-se a sobre del sostre del comboi i s’hi van estar uns minuts mentre deixaven constància de l’aventura, segons el vídeo publicat per Tot Barcelona. Dos nois més van enregistrar-ho tot des de l’exterior amb un dron. Finalment, els youtubers van baixar-ne a la parada de la carretera de les Aigües.

Els joves, que són menors d’edat, han explicat a betevé que van preparar-se el repte durant dos dies per evitar, diuen que el riscos fossin majors. A més, asseguren que és el primer cop que es munten a sobre d’un objecte en moviment. L’acció -una imprudència perillosa- es diu “trainsurfing” i els protagonistes l’han penjat a les xarxes.